Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÉVEK ÓTA VADÁSZTAK A TATABÁNYAI ÜGYÉSZEK RÁ! Időseket csapott be a termékbemutatón a tatai cég vezetője

termekbemutato-csalas-blikk-hu.jpg

A Tatabányai Járási Ügyészség négyrendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot  egy férfival szemben, aki termékbemutatók során csapta be a sértetteket.  

A jelelegi információk szerint a vádlott egy Kft. vezető tisztségviselőjeként 2013. július 12. és 2013. november 19. napjai között, Magyarország különböző településein termékbemutatókat szervezett.

A termékbemutatók során  jellemzően idős korú sértettek részére egészségi állapotuk javítását célzó termékeket (gyapjútakaró, lábstimulátor, légtisztító, pulzáló mágnesterápiás készülék, mágnesterápiás matrac) értékesítettek.

A vádlott, illetve utasításainak megfelelően a termékbemutatók során a lehetséges vevőkkel kommunikáló, a vádlott megbízása alapján eljáró személyek a fenti termékeket megvásárló sértetteket arról is tájékoztatták, hogy nyolc napon belül elállhatnak a szerződéstől. Ez utóbbi azonban a vádlottnak nem állt szándékában, ezzel csupán az volt a célja, hogy az idős embereket megtévessze.

A sértettek, akik éltek az elállás jogával a termékeket a kft. tatai székhelyére visszavitték, ahol a társaság ügyintézői a férfi utasításának megfelelően olyan átadás-átvételi jegyzőkönyvet vettek fel, amelyben – általuk nem tudottan – valótlanul arról biztosították a sértetteket, hogy a visszavett termékek „bevizsgálását” követően, az ellenértékük 30 napon belül a sértettek számláira visszautalásra kerülnek.

Az ígérettel ellentétben a sértettek a vádlott eredeti csalárd célzatának megfelelően sem a termékek ellenértékét, sem az elállás okán visszaszolgáltatott termékeket nem kapták meg, majd a vádlott, illetve a cég felszívódott. A jelenlegi eljárásban négy sértett van, akik közül egy kerepesi sértettnek 100.000,- Ft., egy hajdúszoboszlói, és két budapesti sértettnek egyaránt 380.000,- Ft., kárt okozott a vádlott.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat – amennyiben a bűncselekmények elkövetését előkészítő ülésen beismeri – 1 év 4 hónap börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélje. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottat 380.000,- Ft vagyonelkobzásra is ítélje.

kép: illusztráció / Blikk

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1414912740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása