Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

FORR A TATABÁNYAI VÍZILABDA: Szülői petíció, önkormányzati pofon, mi kell még?

kolbaszbol-vizilabdatb-kovacshegyivel.jpg

Több cikkünkben foglalkoztunk már a Tatabányai Vízmű Sportegyesület (TVSE) utánpótlás nevelésének helyzetével, ami rengeteg tatabányai gyereknek és szülőnek sem közömbös.

Egyelőre nem jutottak nyugvópontra a dolgok, vagy úgyis fogalmazhatunk, forrnak az indulatok, mint egy vérbeli vízipóló meccsen, elsősorban a fiú utánpótlás csapatok házatáján.

Mintha mindenki tudná, hogy változások kellenek, de a döntéshozók nem érzik a változás szükségességét. Az utóbbi időszak történései és eredményei jelen pillanatban nem az előrelépésről tanúskodnak.

Megmozdultak újra a szülők - akik kapcsolódnak a tatabányai vízilabdához - és kifejezték elégedetlenségüket, ugyanis az alábbi petíciót 2 nap alatt több tucatnyi aláírással, eljuttatták a polgármester asztalára:

“Tisztelt Polgármester Úr!

Ismét tollat ragadunk mi, szülők, hogy felháborodásunknak és elégedetlenségünknek hangot adjunk.  

Másfél évvel ezelőtt már írtunk levelet - amelyben akkor is jeleztük a TVSE-ben folyó állapotok miatti aggodalmainkat –, azóta semmi nem változott.

Sőt, a helyzet rosszabb lett, ugyanis kiestünk a hosszú évek munkájával elért felsőházból. A helyzet legfőképpen azért rosszabbodott, mert a gyerekek sorra hagyják itt a nevelőegyesületüket, és sajnos legalább ennyi gyerek abba is hagyja a vízilabdázást a városban. Azért fogalmaztuk meg ezt a figyelem felhívást, mert a félreértések elkerülése végett, a gyerekeink nem szeretnének más klubban sportolni, mert nagyon kötődnek a nevelőegyesületükhöz. Sajnos azonban, a TVSE vízilabdás vezetése, teljes alkalmatlanságát felvonultatva nem hagy más lehetőséget a fejlődni kívánó gyerekeknek és szülőknek. Hatalmas a szakadék a TVSE vezetése által kínált lehetőségek, a gyerekek és szülők szakmai és morális igénye között.  Nem kívánunk beleszólni semmilyen formában a szakmai munkába, hiszen nem tisztünk, de az elmúlt évek folyamatos kudarcai és eredménytelenségei elsősorban a gyerekeken csapódnak le és véleményünk szerint mihamarabbi változást sürgetnek.

Azt gondoljuk, hogy egy évek óta több száz millióból gazdálkodó egyesület, amely ráadásul a helyi embereknél is komoly hagyományokkal rendelkezik, ahol papíron több, mint „20 edző „tevékenykedik", elvárható egy normális vezetői kommunikáció, megfelelő szakmai felkészültség és a tehetséges gyerekek megtartására irányuló szándék. Sajnos egyik sem tetten érhető immáron évek óta, csak a bizalmatlanság nő a TVSE-vel szemben!

Ráadásul amiatt is csalódottságunkat fejezzük ki, hogy korábban írt panasz leveleink óta semmilyen pozitív változás nem történt ebben az ügyben!

Tisztelt Polgármester Úr! Számos a TVSE-ben vízilabdázó vagy Tatabányáról már eligazolt és a vízilabdát nagyon korán abbahagyó gyerek kész visszatérni nevelőegyesületébe amennyiben érdemi változások történik. Nagyon sok gyerekről beszélünk! Tisztelettel kérjük a Polgármester Urat, hogy támogassa a megújulást és a változást igénylő szülők, gyerekek kérését és tegyen lépéseket a megújulás és változás érdekében.

A nem kicsi szülői közösség, aláírásával erősíti meg elkötelezett kérését és szándékát. Pozitív hozzáállását megköszönve.”

Ennek kapcsán is kíváncsiak lettünk volna Kovácshegyi Zoltán, a TVSE elnökének véleményére, illetve szerettük volna megkérdezni néhány kérdésről. Kértük, írásban mondja el a véleményét nekünk.

Az alábbi kérdéseket küldtük el 6 napja a klub vezetőjének, de ő ez idáig nem érezte szükségét, hogy válaszoljon, ami meglehetősen furcsa egy látvány sportág helyi első emberétől.

- A fiú utánpótlás (gyermek, serdülő, ifjúsági) csapatoknál a 2017/18 ill 2018/19 szezonok kapcsán voltak-e előzetes eredmény elvárások illetve az eredmények tükrében szükségesnek tart-e változtatást, vagy a szakmai vezetést megfelelőnek tartja? Mi az az eredmény, amely Önt a szakmai irányítás tekintetében változtatásra kényszerítené?

- A legutóbbi küldöttgyűlésen elhangzott, hogy 392-en vízilabdáznak a TVSE-ben, ez az igazolt illetve a TVSE-ben tagsággal rendelkezők száma? Ebből mennyi a vízilabda serdülő és ifjúsági korosztály létszáma (a máshonnan igazoltakat kérem ne számítsák bele), fiú illetve lány bontásban?

- Az utánpótlás edzőktől elhangzott, hogy a fiú serdülőknél illetve még erőteljesebben az ifiknél, nagyon kevés a tatabányai gyerek. Miben látják az okát, hogy az utóbbi időben ez jelentős mértékben lecsökkent és hogyan kívánják megoldani? Van-e ennek személyesen dedikált felelőse? Vannak-e Önök szerint belső, az Egyesülethez köthető okai, vizsgálták-e ezeket?

- Mennyi idő alatt várják ennek a kérdésnek a pozitív irányú megoldását és foglalkozik-e konkrét személy ezzel a kérdéssel?

- Elégedettek-e az edzések látogatottságával? Nem okoz-e problémát, hogy például a budapesti fiú ifisták a hétközi edzéseken nem tudnak résztvenni?

- A legutóbbi küldöttgyűlésen az Egyesület forrásai között nem szerepelt, hogy szponzori bevételekkel kalkulálnak illetve annak felkutatására törekednek. Mi ennek az oka? Van-e ennek a területnek felelőse, kit kereshetnek a cégek, ha ebben gondolkodnak?

- vannak-e a fenti 3 utánpótlás korosztálynál reggeli edzések? Ha nincsenek, mi ennek az oka?

- A TVSE utánpótlás edzőinek mekkora a létszáma? Megvalósult-e a vonatkozó TAO pályázatban szereplő adat? Szükségesnek tart-e ekkora létszámú edzői gárdát, amely lényegesen magasabb, mint a többi magyarországi egyesület utánpótlás edzői létszáma?

A kérdések meglehetősen komoly problémákat feszegetnek és semmiképpen nem előremutató, hogy nem érzi szükségét megosztani az álláspontját.

A fenti kérdéseket már részben érintettük két korábbi cikkünkben is, egyrészt amikor a klub helyzetével itt foglalkoztunk, illetve amikor a klub vezetői nem hivatalos beszélgetésen ezekre “reagáltak” nekünk.

Valószínűleg, nyilván a petíviótól nem függetlenül, hogy a város vezetői is érezhetik, hogy valami nagyon nincs rendben, mert múltheti közgyűlésen lesöpörték Kovácshegyiék kérelmét, amely a 2019-es TAO önrészre vonatkozik. Ez azért érdekes, mert egyrészről most kellett beadni a 2019/20-as szezonra vonatkozó TAO pályázatot, amelyhez kellett volna az önkormányzat támogatása is, másrészről a nyári szünetben nem biztos, hogy lesz közgyűlés, amikor ezt orvosolni lehessen. Persze rendkívüli közgyűlést is össze lehet hívni, illetve Schmidt Csaba is találhat valahogy módot arra, hogy saját kezűleg támogassa az adófizetők pénzéből a klubot.

A fiú utánpótlás eredményei mindeközben sajnos önmagukért beszélnek, ebben a szezonban a tavalyi kiesés után folytatódott a mélyrepülés.

Sajnos saját jogon nem értünk oda az alsóházi helyezések biztosította osztályozóra, mindössze vehetünk részt rajta, mert az egyik előttünk végzett csapat, az UVSE II csapata, nem kerülhet a felsőházba.

Vajon ezek után a felelősök levonják a konzekvenciát?

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5814879850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása