Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

FELLÉLEGEZHETNEK A TATABÁNYAIAK, ORBÁN VIKTOR MEGHÁTRÁLT: egyelőre nem lesznek “Fideszes bíróságok”

biroidontes-napi-hu.jpg

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője mai sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a kormány kezdeményezi az Országgyűlésnél a közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének határidő nélküli elhalasztását.

Indoklásul annyit mondott, hogy ugyan szerintük az elfogadott jogszabály megfelel az európai sztenderdeknek és a jogállamiság követelményeinek, a közigazgatási bíráskodás bevezetése olyan nemzetközi vita kereszttüzében áll, amely - a kabinet szerint alaptalanul - megkérdőjelezi a bírói függetlenséget. Amíg ezek a viták megnyugtatóan nem zárhatók le, javasolják a rendszer bevezetésének elhalasztását.

Annyira sürgős ráadásul megfelelni a visszavonási követeléseknek, hogy már MA indítványt terjesztenek be a parlament elé. Ráadásul Áder János köztársasági elnök felé is jelezték, hogy ne jelöljön senkit a Közigazgatási Felsőbíróság élére.

Nyilván ez egyébként nem független a múlt heti EP választás eredményétől, nem Orbán Viktor szája íze szerint alakultak az események és a Fidesznek is sokat gyengült a pozíciója. Maga a Fidesz pedig most már próbál teperni, hogy bent maradjon a jelenlegi pártcsaládjában.

A bíróságok szempontjából egyébként még egy fontos kérdésben is visszakozott a kormány, ugyanis Handó Tünde országos bírósági hivatali elnök jogszabály-módosítási javaslatait a tárcavezető szintén úgy kommentálta: nem nyúlna hozzá az igazságszolgáltatási szervezetrendszer szabályozásához. Handó Tünde többek között eddigi szabálytalan gyakorlatait szerette volna törvényesíteni illetve azt szerette volna, hogy ne legyen perelhető.

Az egész téma hátteréről, egy részletes összefoglalót olvashatsz az Indexen!

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9214870412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása