Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TE MENNYIVEL JÁRULTÁL HOZZÁ TATABÁNYÁN? Ezt az adósságot vissza is tudod fizetni?

szemelyikolcson.jpg

Dübörögnek a személyi kölcsönök a bankoknál, mintha nem lenne holnap.

Immár 738 milliárd forinttal tartozunk e fedezetlen fogyasztási hitel formájában a bankoknak, ami 37%-os növekedést jelent egy év alatt - készített összefoglalót a Portfólió

A lap azt írja, hogy miközben a tartozás már több, mint 2009. elején, ezáltal az eddigi rekordot is meghaladta, a szerződések száma viszont harmadával elmarad az eddigi csúcstól.

Idén március végén már 738 milliárd forintnyi személyikölcsön-tőketartozásunk állt fenn a bankok felé, ami 37%-os éves növekedést jelent. Egyelőre gyorsul a növekedés: egy évvel korábban 35%-kal nőtt az állomány.

Meredeken emelkedik az új szerződések összege, az elmúlt egy évben 486 milliárd forintnyi személyi kölcsönt vettünk fel, vagyis a tartozás nagyobbik része valószínűleg az elmúlt egy évben képződött. Most már havonta 30-50 milliárd forintnyi személyi kölcsönt vesz fel a lakosság, március jelentette az eddigi csúcsot 49,1 milliárddal. A tapasztalatok szerint egyébként most jön a csúcs, május-szeptember között szokták a legtöbb ilyen hitel felvenni.

Érdekes azonban, hogy míg a lakosság teljes személyikölcsön-tartozása az egekben van, a szerződésszám szempontjából messze a korábbi csúcs. A 2012 eleji szinthez képest például harmadával marad el a szerződésszám, ez jórészt a korábbi devizahitelek visszafizetésével vagy a nem teljesítő hitelek esetében a követeléskezelőnek történő értékesítésével magyarázható.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2114820564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása