Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

EGYELŐRE MÉG NINCS ÚJ VASÚTÁLLOMÁSUNK TÉBÁNYÁN! De milyen szuper büfékocsik készültek nálunk

vonat1.jpg

Húsvétkor vajon volt sonka és torma az étkezőkocsikban? Sajnos ezt valószínűleg sosem tudjuk meg, ám most itt a lehetőség, ha van terepasztala, hogy modellezze,de el is képzelheti: Tatabányán pazar étkezőkocsik készültek.

„A MÁV naptára 1975-öt mutat. Az 1952-től beszerzett huszonöt Bakét, és tizenöt Bamét étkezőkocsi elavult. Cseréjükre, az 1972-től beszerzett nyolcvan ülőhelyes By sorozatú kocsik szerkezetével azonos, azonban az utastér tekintetében, attól eltérő húsz WRy sorozatú étkezőkocsi épült Dunakeszin.

vonat2.jpg

A kocsikat melegkonyhával látták el, az étkező részben felhajtható asztalokat, valamint a hagyományos, másodosztályú kocsiéval azonos ülőhelyeket találunk. A kocsik döntően hazánk fővonalin, belföldi forgalomban, gyorsvonatokban szolgáltak.A WRy kocsik elkészülte után, kezdte meg a Járműjavító az étkezővel azonos darabszámú, azonban büfészakasszal épített BRy sorozatú büfékocsik gyártását. Ezek a járművek már távolsági személyvonatokban is megtalálhatóak voltak. Érdekesség, hogy az utolsó WRy, és az első BRy átadása 1977. május 20-ára esett. Mindkét típust az 1995-től pótlás nélkül kivonták a forgalomból.

vonat3.jpg

(iho)

 

Fotó: iho.hu

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3714780114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása