INDUL A BÁNYÁSZKÓRHÁZBELI KATOLIKUS GIMI: Valamiért nagyon optimista az intézmény igazgatónője
2019. április 19. írta: Cseri Pali

INDUL A BÁNYÁSZKÓRHÁZBELI KATOLIKUS GIMI: Valamiért nagyon optimista az intézmény igazgatónője

banyaszkorhaz.jpg

Nagy reményeket fűznek egyesek a tatabányai katolikus gimnáziumhoz, legalábbis ez derül ki abból a Kemma-interjúból, amit Turza képviselő feleségével, az intézmény leendő igazgatójával, Turzáné Papp Erikával készítettek.

A kormány helyi médiájának írásából kiderül, hogy kétszeres volt a túljelentkezés a katolikus gimnáziumba, illetve, hogy most a négyosztályos gimnáziumot fogják elindítani szeptembertől.

Arról nem beszélt a tatabányai képviselő felesége, hogy mikorra várható a volt Bányászkórház helyén épülő gimnázium befejezése, de optimista, talán jövőre már az új épületbe járhatnak a nebulók. Az építkezés befejezéséig az első gimnáziumi osztály a Botond vezér kezdi meg a tanulmányait, kicsit “leválasztva” az általános iskolásoktól, egy szakteremben folyik majd az oktatás. Az első évben még végig itt lesznek a tanulók, 2020-ra tervezik, hogy két osztály költözik majd az új épületbe. “Az új intézmény négy és nyolc osztályos gimnáziumként fog működni. Ötödiktől nyolcadikig egy-egy osztállyal, míg kilencediktől a belépő négy osztályos gimnázium miatt már két-két osztállyal. Ugyanakkor az általános iskolánkban éppen fordítva: alsóban lesz kettő és felsőben egy-egy osztályunk”-nyilatkozza az intézményvezető.

Ez mind szép és jó, mi is szurkolunk az új gimnáziumnak, de az megkerülhetetlen kérdés, hogy készen lesz-e olyan mértékben az épület, hogy beköltözhessenek legalább egy részébe a diákok és a tanárok. Nem sokat tudni, hogyan haladnak a munkálatok, még arról sem nyilatkozott senki, hogy a bontási munkálatokat befejezték-e, legalábbis mi nem találkoztunk ilyennel. Schmidt Csaba az Árpád gimnázium építésének minden momentumáról beszámol, de az új katolikus gimiről bizony hallgat. Ahhoz képest nagyon optimistán nyilatkozott Turzáné.

Ráadásul rengeteg mindent kezdtek el építeni és felújítani Tatabányán mostanában,  tényleg nem látjuk, hogy lesz ilyen kevés idő alatt a régi bányászkórházból új katolikus gimnázium. Nekünk úgy tűnik, a városházán sem tudják.

 

A kép régebben készült.

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4614774838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.