Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TÖBB MINT 6000 ALÁÍRÁST GYŰJTÖTTEK ÖSSZE AZ ELKERÜLŐ ÚT ÉPÍTÉSÉRE KÖRNYÉN: sok tatabányai is aláírta

kornye_peticio.jpg

Hatezernél több aláírás gyűlt össze két helyi lakos kezdeményezésére egy hónap alatt Környén a települést elkerülő út megvalósítása érdekében. Az aláírásgyűjtési akcióról nemrég írtunk.

Az aláírásokat szerdán adták át a polgármesternek - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

A községháza tájékoztatása szerint az akció kezdeményezői a Környén évtizedek óta tapasztalható, elviselhetetlen mértékű átmenő forgalomra kívánják felhívni a szaktárca, a közlekedési hatóság és a politikusok figyelmét.

A 4600 lelkes település az Oroszlány, Tata és Tatabánya közötti utak metszéspontjában található. Fő utcáján a forgalomszámlálási adatok szerint naponta 16 000 személyautó és 1000-nél több nehézgépjármű halad át, mert az útvonalat a kamionok mellett az ingázók is igénybe veszik.

Beke László (független) polgármester az MTI-nek elmondta, a két magánszemély kezdeményezéséhez több mint 100 önkéntes csatlakozott és segített az aláírások gyűjtésében. A petíciót 2037 környei és 4209 más településen élő látta el kézjegyével, az íveken például 1521 tatabányai, 849 oroszlányi, valamint 294 tatai cím szerepel.

A település vezetője az ívek átvételekor hangsúlyozta, a falun áthaladó országos közutak mellékút besorolásúak, így ezeket nem érintik azok a fejlesztések, melyekre a forgalomszámlálási adatok alapján szükség lenne.

Környén 2004-ben szintén indult lakossági kezdeményezésként aláírásgyűjtés elkerülő út építése érdekében. A szakhatóságok akkor azt válaszolták, hogy a község problémáira a települést északról elkerülő 4,8 kilométeres elkerülő út jelentene megoldást, azonban ez az útszakasz sem oldaná meg Oroszlány és Tatabánya közvetlen kapcsolatát, ezért egy déli szakaszra is szükség lenne.

(mti)

Fotó: Facebook

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1814771790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása