Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

FESZÍTŐVAS VOLT A JELÜK AZ OVIBAN? Átruccantak a szomszédba kicsit lopni a tatabányai tolvajok

fetzvs.jpg

A Komáromi Járási Ügyészség kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot két tatabányai férfival szemben, akik betörni mentek Komáromba, ehhez gépjárművet kértek kölcsön ismerősüktől, kesztyűt és feszítővasat vittek magukkal.

A vádirati tényállás szerint a vádlottak 2017. december 15-én a reggeli órákban azért utaztak egy kölcsön kért gépjárművel Komáromba, hogy egy ingatlanba betörjenek és onnan értékeket  tulajdonítsanak el. A vádlottak a sértett komáromi ingatlanának betonkerítésén átmásztak, az épület egyik ablakát feszítővassal befeszítették, az így kinyitott ablakon a házba bementek.

Az épületben az elkövetők készpénzt, vásárlási utalványt, ékszereket és karórákat vettek magukhoz, továbbá informatikai eszközöket készítettek össze későbbi elvitelre. Az elkövetési érték közel 500.000 Ft,-Ft.

A vádlottak helyszínre érkezését, valamint azt, hogy a kerítésen átmásztak, látta egy tanú, aki a rendőrséget nyomban értesítette. Amikor a vádlottak a lakóház kerítésén másztak ki, a nyomozó hatóság egyiküket a helyszínen elfogta. Az elfogott elkövetőtől a rendőrség a lopott ékszereket, a készpénzt és vásárlási utalványt visszavette. A másik férfi azonban elmenekült a rendőrök elől, közben a nála lévő karórákat, valamint a betöréshez használt, saját vérével szennyezett kesztyűt eldobta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság az elsőrendű vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a többszörös visszaeső másodrendű vádlottat fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9014750511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása