Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI KISMAMÁK, MOZGÁSSÉRÜLTEK! “Ott rohadjatok meg”, ha Dózsakertből a Főpostára akartok menni!

dozsakert1.jpg

Fel van adva a lecke a kismamáknak, a kerekesszékeseknek és mindenkinek, aki nem tud lépcsőzni, de szeretne a Főpostára eljutni Dózsakertből vagy például Bánhidáról.

Valószínűleg, akiknek ez a dolga, nem is értik, hogy minek akarnak ők a postára menni, úgy is annyira sokan vannak ott, meg sorba kell állni, és a többi.

A feladat pedig egyszerű, legalábbis annak kellene lennie, eljutni a dózsakerti felüljáróról a Fő téri Postához. Egyébként van egy roppant rövid út, amihez csupán egy lépcsőt kellene akadálymentessé tenni, így 2019-ben. Megjegyezzük ez 30 évvel ezelőtt is gond volt.

dozsakert2.jpg

Ja, hogy még sem egyszerű mutatvány?

A mostani útvonal a felüljáró után irány az Agorát megkerülve a posta, vagy a kirándulás szerelmeseinek a pláza, és ha nem tud lépcsőzni, akkor az Obinál át is tud kelni. Legalább megcsodálhatja az építkezéseket és a gyerekekbe beleivódik a beton és tégla illata, és később ezzel foglalatoskodnak.

Ja, hogy visszafelé is ez a tortúra?

Mondtuk. hogy minek indultatok el!

dozsakert3.jpg

Mintha direkt akadálypálya-szerűen építették volna meg a belváros ezen részét, hogy például egy kismama segítség nélkül még véletlenül se tudjon normálisan mondjuk feladni egy levelet, esetleg csomagot.

Jönnek a városunkba a milliárdos  beruházások, felújítások és egyéb csodák, csak a kismamák és a kerekesszékesek közlekedésére nem gondol senki. Még egy fél szakember sem. Még egy negyed politikus sem. Pedig ennek a problémának a megoldásához nem feltétlenül kellenének milliárdok.

dozsakert4.jpg

Vagy ez a baj? Ezért nem szúrja a szemét az uraknak?

dozsakert5.jpg

És ami talán a legfontosabb, ha tényleg családbarát lenne a városvezetés, akkor az ilyen kisebb volumenű dolgokra nagyon odafigyelne, a hatalmas lózungok helyett.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1114710243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása