Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NA, VÉGRE! 1 HÓNAPOS CSÚSZÁSSAL, DE ELKEZDŐDÖTT! Tatabánya-Kertvárosban átépítik végre a körforgalmat

kertvaros-tb-ideiglenesforg-epitkezeselott.jpg

Jelenleg mindössze egy egysávos, nagyobb körforgalom van, ami csúcsidőben nem tudja torlódás nélkül elvezetni a Győri út irányából érkező forgalmat.

Ezen a szakaszon fognak kialakítani egy, ún. direkt ágat Kertváros felé a körforgalom mellé, amit a körforgalom előtti, jelenleg megszűnő külső forgalmi sáv továbbvezetésével oldanak meg a szakemberek.

Tegnap meg is kezdődött az átépítés egy ideiglenes gyalogátkelő hely, és a Lapatári utcában lévő buszmegálló kialakításával, illetve a szükséges terelő táblák kihelyezésével. Mielőtt hosszasan gondolkodnának, ennél a projektnél is az Extreme-Park Kft. lett a befutó, bruttó 65 milliós ajánlatával.

Tavaly november 12-én írták alá a szerződést, amely szerint a munkaterület átadására, a szerződésaláírása után legfeljebb 3hónappal sor kerül, amely időpont után 5 nappal meg kell kezdeni a munkálatokat. A kivitelező cégnek 90 napja van a munkálatokra, a munkaterület átvétele után.

Ennek alapján akárhogyan számolunk, már most 1 hónapos csúszásban vannak, persze ez a megrendelőket manapság nem feltétlenül szokta zavarni.

Az átépítést szerződés szerint június közepére be kellene fejezni!

Az átépítés során nem csupán új kanyarodó sávot alakítanak ki, hanem felújítják a középszigetet, letérkövezik a járdát, illtve a gyalogátkelőnél a vak és gyengénlátó embertársaink közlekedését megkönnyítő ún. taktilis köveket helyeznek el.

Mától már az új kanyarodó sáv építésén fognak dolgozni, mely most még nem jár forgalomkorlátozással

Az a kérdés merül fel ilyenkor minden józan gondolkozású tatabányaiban, hogy nem lett volna olyan vállalkozó a környéken, aki hozzá is kezd a körforgalom átalakításához? Ha nem ér rá az Extreme Park, akkor majd módosítgatni fogják a határidőt, míg lesz idejük elvégezni a melót?

Miért kell szórakozni egy sokak számára fontos beruházással?

címlap: Facebook/Kertvaros

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr314700132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása