Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

RADIKÁLIS PETÁRDA STOP TATABÁNYÁN IS! Tűzijáték otthon is csak szakértővel

tuzijatekos.jpg

Radikális petárda szabályozást akar a zöldombudsman

A jövő nemzedékek szószólója azt kéri a belügyminisztertől, hogy szigorítsa a tűzijátékok lakossági használatát, valamint társadalmi párbeszéd indítását is javasolja.

Bándi Gyula szerint a beszerzésre és a használatra vonatkozó rendelkezések túlságosan megengedők, pedig a tűzijáték légszennyezési, állat- és egészségvédelmi szempontból is aggályos. A szakszerűtlenül használt és tárolt tűzijátékok pedig többször okoztak már baleset, a lakosság is többször petíciót indított a betiltásukért.

A szószóló szerint a nemzetközi összehasonlításban feltűnően engedékeny hazai szabályozást közelíteni kell az európai példákhoz. A jelenleg majdnem szabadon forgalmazható kisebb, 1. és 2. osztályú pirotechnikai eszközöket csak 18 év felettiek, a veszélyesebb, 3. besorolású eszközöket pedig csak rendőrségi engedéllyel rendelkező pirotechnikai szakértők vásárolhassák meg – írja Bándi Gyula.

Javaslata szerint magánrendezvényeken csak szakértők közreműködésével, előzetes rendőrségi bejelentéssel lehessen tűzijátékot használni, szilveszterkor és – állami ünnep kivételével – egyéb ünnepi alkalmakkor pedig a legmegfelelőbb az önkormányzatok lebonyolításában rendezett, közösségi szervezésű tűzijáték lenne.

Ezekkel a szabályozásokkal szerinte mérsékelhetőek lennének a mai kockázatok és zavaró hatások, és elő lehet segíteni a környezetkímélő, csendes tűzijátékok elterjedését is.

(via MTI)

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2114688310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása