Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KI AKARTÁK KÜLDENI A WESCAST SZTRÁJKOLÓIT AZ ESŐBE! A kínai vezetők nem értik mi történik az üzemben

sztrajk-wescast-03.jpg

Reggel beszámoltunk róla, hogy elindult a három napos sztrájk a Wescast oroszlányi üzemében.

A jelenleg állás szerint, megálltak a tárgyalások, a munkáltató is visszahúzódott a saját territóriumába, illetve a munkások is csoportos eszmecserével töltik az időt.

Közben voltak apróbb incidensek, a munkáltató képviselői ki akarták küldeni, az udvarra, esőbe a sztrájkolókat. Hirtelen ötlettől vezérelve, a munkáltató még a rendőrséget is ki akarta hívni. Talán Kínában érezték magukat.

A Vasas szakszervezetének jelenlévő vezetői tájékoztatták a munkáltatót, hogy ez itt súlyos törvénysértés lenne, hogy esőben, hidegben az udvarra vezényeljék a sztrájkolókat.

Elmagyarázták a cég vezetőinek, hogy olyan helyen kell tartózkodniuk ebben az esetben a munkavállalóknak, ahol nincsenek termelőgépek, illetve nem tudnak kárt okozni, ugyanakkor nem veszélyezteti semmi a testi épségüket, egészségüket. A jelenlegi időjárási viszonyok “sajnos” megakadályozzák a cég vezetőinek elképzelését. Elmondták a szakszervezet képviselői, hogy ez színtiszta nyomásgyakorlás a sztrájk akadályoztatására, ami bűncselekmény, így a cég képviselői is jobbnak láttak felhagyni ezzel a próbálkozásával.

Közben a sztrájkolók felvették a kapcsolatot a partnerekkel is, jelezvén hogy nem lesz alkatrész, a jelenlegi időszakban illetve értesítik az anyavállalatot is, ugyanis van egy olyan érzésük, hogy nem biztos, tudják mi történik Oroszlányban.

A cégnek mindösszesen óránként 100Ft-tal kellene több bért fizetnie a jelenlegi ajánlatánál, amit a cég egyelőre nem hajlandó áprilistól megadni.

kép: illusztráció (a figyelmeztető sztrájk idejéből)

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8514684434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása