Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÁLLAMILAG VISZIK KONGÓ STADIONOKBA IS A TATABÁNYAI ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKAT! Ez már igazi kenyeret és cirkusz lesz

felcsutistadion-24-hu.jpg

Mielőtt megijednének, netalán azt gondolnák sokat ittunk, nézzék meg a tegnapi közlönyt.

A kormány valamelyik agytrösztje kitalálta, ha már itt vannak ezek a sok tízmilliárdos állami támogatással felhúzott, a sporteseményeken alig látogatott komplexumok, csináljunk bele közönséget is.

Hagymázas burokban - nem is kísérleteznénk ennek megfoalmazásával, hanem álljon itt a közlönyből - megfogalmazott célból, azaz

“az  ezeréves magyar kultúra a  jelen állampolgárainak és a  jövő nemzedékeinek művelődése, önkifejezése és nemzeti identitása, valamint Magyarország kulturális fennmaradása szempontjából fundamentális jelentőségű érték, ennél fogva kiteljesítése az állam kiemelt felelőssége”

És akkor lássuk mire szánnak az adófizetők pénzéből, az általános iskolás diákok iskolán kívüli nevelésére milliárdokat az ún. Lázár Ervin-program keretében.

Minden tanulót, szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül, ingyen visznek színházi, tánc- és cirkuszi előadásokra, komolyzenei hangversenyekre, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyeire, ami teljesen klassz, ezzel teljes mértékben egyetértünk.

Csak ugye itt nem áll meg a program, hanem egy „Sportlétesítmények a  kultúra szolgálatában” nevű, ki tudja mit tartalmazó programot is elindít, amelynek kifejezetten az a célja, hogy a hatalmas létesítményekbe vigyék a gyerekeket. A kormány itt látja a lehetőségét annak, hogy hatalmas produkciókkal szórakoztassák a nagyérdeműt. Mellesleg így kaphatnak némi plusz finanszírozást a létesítmények fenntartói.

Mindezekre már az idén 6 milliárd forintot szánnak, jövőre pedig 5,5 milliárdot, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának a terhére biztosítanak.

Reméljük, nem focimeccseket kell a lurkóknak nézniük.

címlap: 24.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4914636100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása