Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MEKKORA VAJ VAN A TATABÁNYAI VÍZILABDA KLUB FÜLE MÖGÖTT? Kovácshegyi Zoltán felelősen vezeti a klubot?

kolbaszbol-vizilabdatb-kovacshegyivel.jpg

Elindítottuk bírósági eljárásunkat a Kovácshegyi Zoltán vezette Tatabányai Vízmű SE ellen.

Legutóbbi cikkünkben körbejártuk a nyilvános adatokból kiszűrődő anomáliákat, amelyek mind pénzügyi mind a felnőtt csapat közvetlen utánpótlását jelentő serdülő és ifjúsági csapatoknál tetten érhető.

Szerettünk volna tisztábban látni, ezért még december elején közérdekű adatigényléssel fordultunk a klubhoz, amelyben a TAO- pénzek elköltéséről szerettünk volna pontosabb képet kapni, hiszen a TAO- források az utánpótlás nevelést hivatottak előmozdítani.

Az eddig kommunikáció alapján nem voltak vérmes reményeink, ennek megfelelően elutasították kérésünket, mondván a fent nevesített forrás szerintük nem tartozik a nyilvánosságra.

“Az adatigénylésre vonatkozó kérelmét teljesíteni nem tudjuk, ugyanis az

nem közérdekű adatra vonatkozik, ezért azokra nem terjed ki az Info

törvény hatálya.”

Nyilván nem kértük volna, ha nem ismernénk az erre vonatkozó szabályokat. A TAO- támogatások ugyanis közpénznek számítanak, de úgy tűnik, az Egyesületnél figyelmen kívül hagyják, amiről már a Kúria (leánykori nevén Legfelsőbb Bíróság) is kimondta, hogy:

Az ún. látványsportok támogatására nyújtott társaságiadó-kedvezmény közpénznek minősül, hiszen amennyiben a vállalkozások ezt nem ajánlják fel a meghatározott célra, azok közvetlenül a költségvetés adóbevételét képeznék. Mivel közpénz felhasználásáról van szó, az azzal kapcsolatos adatok – ideértve a felhasználás során kötött szerződéseket is – közérdekű adatnak minősülnek – amiről részletesebben ITT olvashat.

Ami azért megdöbbentő, mert itt rengeteg pénzről, TÖBB SZÁZ MILLIÓ forintról van szó.

Fontos lenne tisztán látni, mert az utóbbi években kinevelt játékosok közül jó néhányan valami oknál fogva már nem a TVSE utánpótlását erősítik, néhányat felsorolva:

Dubinák Szabolcs (2003-as korosztályos válogatott) - KSI

Sebestyén Balázs (1998-as korosztályos válogatott volt) - Pécs

Csányi Márk (1996) Sz.fehérvár

Váry Bence (1999) visszament Komáromba, ott játszik.

Hlogyik Szabolcs (2002) - FTC

Nagy Ákos (2004-es korosztályos válogatott ) - KSI

Póczos Domán (2005-ös korosztályos válogatott ) - OSC

Németh Gergő - (2004-es ) - UVSE

Gombos Ádám és Szőke Benedek (2004) most igazoltak el a Fradiba

Mindezek mellett számtalan fiatal abbahagyta a játékot az elmúlt 2-3 évben, akiket évekig neveltek itt Tatabányán, hogy majd OBI-es játékosok legyenek.

Ha más nem is, ez mindenképpen kritika kell legyen a vezetők számára.

Persze ott nem is tudjuk hogyan akarnak a vezetők előrelépni, ahol a szakosztály vezetői morálisan erősen megkérdőjelezhető akcióval is próbálkoztak, az egyik szülő bocsátotta rendelkezésünkre azt a, jobb szó nincs rá, írásos tákolmányt, amelyben a szülőknek nyilatkozniuk kellett, hogy milyen frankók az edzők!

A gyerekekkel elküldték a szülőknek azt a nyilatkozatot, melyet a csapatban játszó játékosok szüleinek alá kellene (vagy nem) írnia.

Az merült fel Önökben, hogy Tatabánya város döntéshozói fontosnak érzik a szülői megkereséseket, a probléma megoldását? Sajnos a helyzet kiábrándító, hiszen csupán egy semmitmondó válaszlevélre futotta. Nagyjából annyival elintézték, hogy önálló jogi személy a TVSE, így ők nem igazán tudnak semmit tenni.

Természetesen a pénz csak folyik tovább, ha megnézzük az éppen aktuális hivatalos TAO-pályázatot, ami arról jelzés, hogyan kívánják felhasználni a befolyó százmilliókat!

Az edzőkön kívül most a következő központi stábtagokat tervezik kifizetni az elvileg az utánpótlás célját szolgáló pénzből:

  • elnök - Kovácshegyi Zoltán
  • elnöki és szakmai tanácsadó (!) HAVI 600 EZERÉRT
  • adminisztrátor
  • külön gazdasági munkatárs
  • önálló marketinges kolléga
  • 2 fő (!) sofőr

A fentiekre összesen az 23,3 milliót fordítanának ebben az évadban, amiből CSAK az elnök és a tanácsadójának a pénze, évi 12,5 milliót kóstál.

Nézzük az utánpótlással foglalkozó szakmai stábot!

Serdülő fiúknál 15 tervezett játékost szerepeltettek, Ifi fiúknál a 21 tervezett játékos azért fontos, mert a gyerekek száma alapján igényelhetnek TAO-t, a létszám a felmarkolható pénz szempontjából nagyon meghatározó.

És vajon mi a helyzet a minőséggel?

Elképesztően jól kellene játszaniuk a fiúknál az ifiknek illetve a serdülőknek, mert most mindkét csapatra papíron 5-5 (!) edző jut.  A jelenlegi pályázat szerint összesen 21 sportszakembere van a TVSE vízilabda utánpótlásának (a lánycsapatok edzőit is beleértve).

Hogy mindez mennyibe kerül?

A serdülő fiúknál HAVONTA 2,7 millió Ft-ot, évente 32,2 milliót fizetnek ki személyi juttatásokra, ugyanez a fiú ifiknél HAVONTA 2,1 millió Ft-ot, évente 25,3 milliós kifizetést jelent.

Ami viszont már felveti a jogszabályok aggályos értelmezését, de morálisan semmiképpen nem elfogadható, hogy ezeknél a korosztályoknál találhatóak a fizetési listán azok az elsőosztályú játékosok, akiknek az edzésterveire és beszámolóira nagyon kíváncsiak lennénk, hiszen komoly, több százezer forintra rúgó pénzeket vesznek fel HAVONTA!

Igazságtalanok lennénk, ha közben száguldana a csapat, hogy az előző szezonbeli kudarc - nevezetesen, hogy kiestek néhány év után a felsőházból, a másodosztályba - után azt látnánk, hogy hatalmas energiákat mozgósítanak ezt kiküszöbölendő.

Nyilván ennek látszania kellene a tabellán, sajnos azonban az utánpótlás vízilabdacsapatok szereplése kifejezetten aggodalomra ad okot, hiszen az eredmények a következőek:

Ifjúsági fiúk 3. hely (alsóház 14 csapat)

Serdülő fiúk  10. hely (alsóház 14 csapat)

Gyermek fiúk 6. hely (alsóház 14 csapat)

A jegyzőkönyvek áttekintése során azért egy érdekes dolog feltűnt, az utóbbi időszakban tendenciózusan ugyanaz a név szerepel edzőként feltüntetve, Zantleitner Tamásé aki a felnőtt csapatot is edzi, mintha nem lenne az utánpótlás csapatoknak konkrét felelőse.

Ahhoz képest, hogy papíron mind a serdülőknél, mind az ifiknél 5-5 edző szerepel a szövetség részére beadott TAO- pályázaton, meglehetősen furcsának találjuk ezt.

Lehet, hogy ez csupán egy adminisztratív szokás?

Ebben az esetben felmerül az is bennünk, hogy ezt ennyire komolytalanul veszik, hogy csupán az a fontos, hogy legyen egy név a rubrikában?

Vagy talán az egész TAO-s pályázat egy adminisztratív kötelesség, nincs köze a valósághoz?

Hamarosan remélhetőleg kiderül, amennyiben a bíróság kötelezi a TVSE-t a kért adatok kiadására.

Mielőtt legyintenének, a kérdés nemrég új megvilágítást nyert, ugyanis mint ahogy írtuk, a TAO- rendszert gyökeresen átalakítják. Ez pedig akár bizonyos egyesületek megszűnéséhez is vezethet.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy 

kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1014614478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása