Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VÁLASZOLT A MÁV A TATABÁNYAI VASÚTÁLLOMÁS KAPCSÁN! CSAK Schmidt Csabáékon múlik, mikor lesz akadálymentes

 allmi_lepcso.jpg

Már egy ideje szó van a tatabányai rémvasútállomás akadálymentesítésről, legalább addig, amíg valóban nem épül meg a legalább 25 éve ígért új állomás.

Hogy befogják egyes ellenzéki képviselő száját, létre is hoztak egy nevetséges elnevezésű bizottságot, amelynek pontos neve:

“Tatabányai vasútállomás akadálymentesítésének megvalósíthatóságának megvizsgálása és megvalósításának elősegítése érdekében létrejött ideiglenes bizottság”.

És amióta létrejött nem is tudott igazából semmit csinálni, de ez nem meglepő, hiszen nyilván azért hozták létre. Azért annyit megtettek, az egyetlen ellenzéki képviselő javaslatára, hogy mégiscsak írtak a MÁV-nak, hogy legalább egy lifttel vagy valami egyéb megoldással, amíg nem lesz meg az új vasútállomás, oldják meg az akadálymentesítést. Jött is a válasz, mégpedig, hogy lehetséges valamiféle részmegoldás, de a felvonók miatt szűk lenne a hely, ráadásul a tényleges akadálymentesítéshez 3 felvonót kellene építeni, aminek hatalmas költsége lenne, és az egész procedúra az elejétől a végéig 28 hónapot venne igénybe. A 28 hónap azért nevetségesen sok, de ezen most ne akadjunk fenn, nem ez a lényeg.

A mozgólépcső kialakítását sem tartja kivitelezhetőnek a MÁV, szerintük az állomás áteresztő kapacitását csökkenti, tehát kevesebb ember tudna ott közlekedni, ha beszerelnék, plusz meg kellene erősíteni az egész szerkezetet, ami szintén komoly anyagi teher.

A levélből azt tűnik ki, legalábbis a számunkra, hogy ha nagyon akarná Schmidt Csaba és bandája, valamilyen kompromisszumost megoldást tudnának találni, amíg nem lesz új állomás. Most a városvezetésnél pattog a labda.

Ha belegondolunk, hogy már 3 éve megígérték az állomást, ennyi idő alatt legalább az akadálymentesítést megoldhatták volna, így lenne tisztességes annak fényében, hogy tavaly március 15-e volt az új vasútállomás átadásának a napja.

Ezek után kíváncsiak várjuk, mit fognak még hazudni Tatabánya legsürgetőbb kérdésével kapcsolatban.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3214600140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása