Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NAGYON ALJAS TRÜKKEL TÁMADNAK! Öt másodperc alatt kifoszt bennünket egy androidos vírus

android.jpg

A frissen felfedezett trójai a PayPal számlánkról emeli le a pénzt. Emellett más bejelentkezési adatokat is ellop.Az ESET kutatói egy olyan androidos trójait azonosítottak, amely a kétfaktoros hitelesítéssel védett PayPal számlákról is képes pénzt leemelni. A kártékony kód egy telepélettartamot optimalizáló appban rejtőzik, amelyet a Google Play Áruházból lehet letölteni.

A digitális kártevő a Google Play, a WhatsApp, a Skype, a Viber, a Gmail és különböző bankoló appok felületére teríti saját felületét, hogy bankkártya adatokat és jelszavakat lopjon.

Emellett arra is megpróbálja rávenni az áldozatot, hogy egy rosszindulatú Accessibility szolgáltatást aktiváljon. Ez a szolgáltatás arra kéri a felhasználót, hogy indítsa el a PayPal appot, majd a bejelentkezés után automatikusan pénzátutalásokat indít el a bűnözők számlájára.

A rosszindulatú Android szolgáltatás a PayPal app minden megnyitásakor elindul, és megpróbál pénzt leemelni tőlünk.

Az ESET kutatói szerint a trójai arra is alkalmas, hogy hozzáférjen az SMS-ekhez, a kapcsolatokhoz és a telepített appok listájához, hívásokat küldjön és fogadjon, és appokat telepítsen, illetve indítson el.

(computerworld)

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3514494414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása