Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TÚLÓRA HELYETT BÉREMELÉST TATABÁNYÁN IS! Ma a szomszédban komoly rabszolgatörvény-ellenes tüntetés lesz

tulora_helyett_beremeles.jpg

Fekete napja volt a magyar munkavállalóknak szerdán, elfogadták a rabszolgatörvénynek nevezett Munkatörvénykönyve módosításokat.

Az embertelen túlóráztatás, a Munka Tövénykönyvének erre irányuló módosítása ellen most már nem csak Budapesten, hanem több vidéki városban is tüntetéseket szerveznek.

Sokan presszionálják az államfőt is, hogy ne tűrje szó nélkül, hogy megnyomorítsák a magyar munkavállalókat, habár nincsenek illúziók egy ilyen pártkatona esetén, vajon aláírja-e az elé tett paksamétát. A szakszervezeteknél egyébként folyik jelenleg a sztrájkhajlandóság felmérése és folyamatosan útlezárási akciókat is kezdeményeznek.

Tatabányán egyelőre még ugyan nem lesz tüntetés, de a szomszédban Győrben, MA rabszolgatörvény-ellenes tüntetés lesz,17 órakor gyülekeznek majd a tüntetők a városháza előtt. Ha nem ért egyet a dolgozók kizsákmányolásával, tiltakozzon Ön is!

A szervezők felhívása a Facebookon.:

“Meddig engedjük még, hogy elnyomjanak, hogy ostoba birkának nézzenek bennünket?! Ezt senki nem teheti meg büntetlenül és következmények nélkül!

Magyarország a magyaroké! Akkor szerezzük is meg. Sem Orbán Viktor, sem pedig egyik basáskodó, önelégült politikus sem űzhet gúnyt belőlünk! Dolgoztunk eddig is eleget, nem a munkával van a baj, hanem azzal, hogy már semmi néznek minket! Így is sokan vannak, akik éhbérért dolgoznak, alig látják a családjukat. Éppen ezért embertelen és undorító, hogy még jobban nyomorba akarnak taszítani minket!

Igen, Ti, akik ugyanúgy nem tűritek a szorongató kezet a nyakatok körül, Ti, akik megérdemlitek azt a kevéske szabadidőtöket, hogy a szeretteitekkel tölthessétek, Ti, akik lehet már fel is adtátok magatokban, Ti tartsatok velünk December 16-án, vasárnap a Győr városi tüntetésen! Hozzatok magatokkal bárkit, aki hajlandó kiállni magáért, az országért!

VÁROSHÁZA ELŐTT GYÜLEKEZÜNK 5 ÓRA ELŐTT!!

Legyünk minél többen! Hadd lássák meg odafenn a Nagyházban mekkorát üt vissza a munkásember!!!”

Bejelentette egyébként közleményében, az Audis szakszervezet is, hogy erősít a mai rabszolgatörvény-ellenes tüntetésre, kérte tagjait, hogy menjenek el a demonstrációra. Nem is kérdésese, hogy ők továbbra is elutasítják a Munka Törvénykönyvének olyan változtatásait, amelyek a munkavállalóink számára hátrányos lehet. Továbbra sem értenek egyet azzal, hogy a munka világát érintő kérdésekben érdemi párbeszéd, a munkavállalói képviseletek bevonása nélkül döntsenek a törvényhozásban.

Egyszóval menjetek minél többen, hogy kinyilvánítsátok véleményeteket a kérdésről!

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1614490132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása