Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SZEMÉT-ÜGY: TATABÁNYÁN TÉNYLEG KOMOLYAN GONDOLJÁK EZT A LAKOSSÁGIRTÓ MEGOLDÁST! Csak a legügyesebbek maradnak életben?

zarhatokukatarolo-komaromiut01.bmp

Ha azt gondolta volna valaki, hogy nem lehet még alulmúlni szemét ügyben az eddigieket, hát nagyot téved.

Amint az a képen is remekül látható, sikerült elég balfék módon megoldani a Komáromi úton az egyik tömbház előtt a kukák zárhatóvá tételét, méghozzá ennek a fura képződménynek a megépítésével.

Az egyik baj csupán az vele, hogy a kalickának csak egy ajtaja van, ami az igazán kemény, hogy az az út felé nyílik, tehát, ha lemegy a polgár kidobni a szemetet, ki kell állnia az útra, és csak úgy dobhatja ki. Remek, igaz? Valószínűleg a természetes szelekción kívül, úgy gondolhatták, hogy a gépjármű okozta szelekcióra is számítanak, már ami a  város népességszámának csökkenését illeti. Magyarán szólva az öregek, kismamák, betegek majd hullanak, ha nem tudnak időben elugrani, vagy pedig nem visznek le szemetet. Áldjuk a nevét azoknak, akik így álmodták meg ezt a szerkezetet. Úgy tudjuk, a szolgáltató kérése volt, hogy arra az oldalra tegyenek ajtót, hogy könnyebben el tudja vinni a hulladékot, de azért, amikor dolgoztak rajta a szakemberek, valaki telefonálhatott volna nekik, hogy gondolják már át, mert életveszélyes a dolog.zarhatokukatarolo-komaromiut02.jpg

Ami még külön pikantériája az ügynek, hogy a tárolóhoz egyetlen kulcsot kaptak a  lakók, csakhogy ezeket nem lehet lemásolni. Ha valaki elveszti vagy kilopják a zsebéből, akkor nem tudja kidobni a szemetét, nyilván akire egy kulcsot sem bízhatunk, az különben se szemeteljen.

Így megoldódik a szeméthelyzet Tatabányán, el sem kell majd vinni, esetleg megesszük a háztartási hulladékot, végül is a tatabányai polgár mindent kibír.zarhatokukatarolo-komaromiut03.jpg

Mielőtt valaki felvetné, hogy mi köze ehhez a hivatalnak, csupán halkan jegyezzük meg, hogy ez közterület, és nem ez az első eset, de ilyen veszélynek kevés helyen vannak kitéve a lakók.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1314486014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása