Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

JÉZUSOM, “FÉLREÉRTETTÉK” A RABSZOLGATÖRVÉNYT: ez Bencsik Jánosék keresztényi ajándéka a tatabányai családoknak karácsonyra

orban-jezuskent-hircsarda-hu.jpg

A kormánypártok egyelőre kitartottak a rabszolgatörvény mellett, a képviselőik még egy paraszthajszálnyi morális kételyt sem mutatnak a nép-, és mondjuk ki nemzetnyúzó törvénymódosítás miatt.

Sőt, ha ez nem lenne elég, tovább folyik a nép hergelése, például, amikor olyanokat mondanak, hogy keresztényellenesek a tüntetők. Tényleg összemérhető mondjuk egy köztéri karácsonyfa, vagy egy rendőrautó megrongálása, a rabszolgatörvénnyel? Ha hozzávesszük, hogy állítólag ez a “Családok éve”, akkor a keresztényi könyörület dolgában eddig is elég hátul kullogó kormánypártok tagjainak komoly vastagságú bőr kell legyen az arcberendezésükön, hogy keresztényellenességgel vádolják azokat az embereket, akik a nem akarják beteggé dolgozni magukat csak azért, mert a munkahelyen nem igazán dolgozott politikusok azt szeretnék.

Pont ők mondják ezt, akik a kereszténységet pajzsukra tűzve bevezették a rabszolgatörvényt - ráadásul nem sokkal karácsony előtt, talán ajándék gyanánt - ami nagyon súlyos következményekkel fog járni a lakosságra nézve - amiről kevés szó esett - lelki szempontból, vagy a családi kötelékekre nézve.

Könyörgöm, kérdezzék már meg például a multiknál dolgozó vagy azokkal szerződésben lévő orvosokat, hány ember fordul hozzájuk szorongásos panaszokkal, pánikbetegséggel, aminek az egyik alapja a multinacionális közeg, a nagy terek, a mesterséges világítás, satöbbi.

Én átestem rajta, a háziorvosom, mikor elmondtam a tüneteket csak annyit mondott, ja, ez a multi-betegség. És ez csak egy nagyon kis szegmens, de a többiről már annyit beszélt mindenki, hogy gondoltam, essék szó erről is. Ez lenne a kormány keresztény gondolkodásának az alapja? Hogy akkor még több ember betegedjen meg agyonhajszolva, azért mert máshogy nem tudják megoldani a munkaerőhiányt, és félnek elmondani az igazat a nagy cégeknek, hogy egyszerűen nincs annyi munkavállaló, amennyit szeretnének?

Ez a keresztényi hozzáállás?

Csak úgy kérdezem, mit szólna ehhez Jézus? Mit szólna a teljes kizsákmányoláshoz, a szisztematikusan elvett jogokhoz, és a többihez. Keresztény emberként szerintem nem ez a keresztény erkölcs, sőt inkább ellentmond a tanításoknak.

És ha már megszavazták ezt a magyarellenes törvényt, lesz itt még valami: hogy a cégek, mit fognak kezdeni vele. Kíváncsian várjuk, melyik cégvezetés próbálja meg először kihasználni a helyzetet.

Én, ha egy nagy cég vezetője lennék, szólnék a politikusoknak, hogy ez nem megoldás, nem lehet a végtelenségig növelni a terheket.

Csakúgy, egy karácsonyi üdvözlő-kártyán!

címlap, de csak az: hircsarda.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5014486616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása