Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI MESE A SZÉNNÉ DOLGOZTATOTT EMBEREKRŐL! Amikor már a Turulmadár csóválja a fejét

arabszolak_eve.png

Egyszer volt, hol nem, volt egy ország, ahol egy feketére festett napon megszavazták a parlamentben a rabszolgatörvényt, ami azt jelentette, hogy jóval többet kellett dolgoznia az embereknek, mint addig, és nagyon kevés lett a szabadidejük. Ebben az országban volt egy város - a Turul alatt- ahol elég sok cég működött, akik örültek, hogy szénné dolgoztathatják az embereket. Csóválta is a fejét a Turulmadár, hogy nem lesz ez így jó, de hát az ő véleményét akkor már rég nem kérdezte meg senki.

A polgárok morogtak, morogtak, de már annyira belefásultak az egészbe, hogy nehezen ugyan, de elfogadták a helyzetet. Sokan azt mondták, majd elmennek betegállományba, mikor berendelik őket túlórázni. Persze ebből semmi nem lett. Viszont az egész város dolgozhatott szombatonként, mint a kisangyal.

A polgármester peckesen járt kelt, hogy milyen jó dolog is, hiszen a munka nemesít. Bár még egy gróf vagy báró sem lépett ki a gyárkapun, de nem baj. Neki egyre kevesebb problémája volt a városlakókkal, hiszen állandóan dolgoztak, azon az egy pihenőnapon meg ki sem mozdultak a lakásból, csak a boltba mentek le.

Sorra szűntek meg a szórakozóhelyek, sörözők, ez roppant tetszett a városvezetőnek. Egy idő után már nem kellett városi fesztiválokat sem szervezni, mert nem volt, aki elmenjen rájuk. Ennek is roppant örült  polgármester, egy gonddal kevesebb, mondogatta. De aztán egyre fáradtabbak és szomorúak lettek a városlakók, és ahogy egyre csak szomorodtak, a színek kezdtek kikopni a városból: a piros autók először csak halványodtak, de pár nap múlva már szürkék lettek, a kék motorok ugyanígy, a zöldre, sárgára festett házak is sorban szürkültek el. Mindenre ráült a Szürke.

Ki is tört a városban a pánik, mert pár ember, akik a legtöbbet dolgoztak, is elkezdett halványodni, először a lábuk tűnt el az emberi szemek elől, majd egyre feljebb, és amikor már a fél ipari parknak csak a feje látszott, hívták a katasztrófavédelmet is. Kikopnak az emberek!, kikopnak a városból!, ordították aztán már a rendőrök is, az orvosok is, a tűzoltók is. Mire a polgármester és a többi politikus észbe kapott, már a város széle eltűnt, lakóházastól, üzletestől, mindenestül. Ekkor már a NASA-nak is szólniuk kellett, mert valami olyan történt, ami még soha, hiányzott valami földöntúli megoldás.

A megoldás az utolsó pillanatban jutott eszébe a városvezetőnek, amikor már a főtéren eltűnt az Árpád-szobor. Gyorsan összehívta a városi közgyűlést, hipersebességgel elfogadtak egy előterjesztést, amiben leírták, hogy ebben a városban senkinek nem kell túlóráznia.

És láss csodát, elkezdtek újra a szürkéből előtűnni az emberek.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!




A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3614477340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása