Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BEUGRÓ MELÓ TATABÁNYÁN: Mézesmadzag, utána rövid idő múlva hidegzuhany, ha hagyod magad, átvágnak!

munka.jpg

Vérlázító, de tanulságos történetet osztott meg velünk egy kedves olvasónk a minap az úgynevezett beugrós munkavállalók helyzetével kapcsolatban.

Tatabányán is sok helyre keresnek beugrós dolgozókat a cégek viszonylag jó órabérért. Ezzel nem is lenne baj, csak hogy olvasónk órabérét 3 hét után közel a felére akarta csökkenteni a cég, ahol dolgozott.

Azt tudni kell, hogy a beugrós munkavállalók igen kiszolgáltatott helyzetben vannak, sokszor előfordul például, hogy taxival kell hazamenniük az ipari parkból, mert az ő munkabeosztásuk sok esetben eltér az állandóan ott dolgozó munkatársakétól, olyan időben végeznek, amikor már nincs céges busz, de este, éjszaka még helyközi járat sincs sokszor, szóval nem egyszerű.

Megtörténik ez fordítva is, hogy felhívják őket telefonon, hogy most azonnal be kell menni, és oldja meg a bejutást, ahogy tudja. Ugye, sokaknak ismerős problémák ezek?

Olvasónk is beugrósként helyezkedett el az egyik tatabányai cégnél nem is olyan rossz órabérért, néhány héttel ezelőtt. Minden haladt is a maga útján szépen, aztán egyszercsak a harmadik hét környékén kapott egy telefont a munkahelyéről, ha továbbra is szeretne náluk dolgozni, akkor el kell fogadnia a jelentősen lecsökkentett órabérért, de természetesen ugyanazokkal a feladatokkal és minőségi elvárásokkal természetesen. Mint leírta, nem éreztették vele és nem is volt szó róla, hogy csökkenni fog a bére, hidegzuhanyként érte, hogy egyik napról a másikra jött ez a telefon. Persze a munkát ugyanolyan minőségben kellett volna elvégezni, mint azelőtt.

“A munkavégzés úgy történik, hogy bemegy az ember leül egy helyre és nagyjából elmutogatják neki, mit hogyan kell csinálnia, és ennyi a betanulás, ami jobb helyeken 2-3 hét is volt annak idején. Magamból indulok ki, nagyon hamar és odafigyeléssel végzem a munkám. Ezt nevetséges óra bérért nem vagyok vagyunk hajlandók vállalni.”-mondja.

Ezek szerint ebben a munkaerőhiányos helyzetben sincs ennek a mentalitásnak vége. Kérdéses, hogy engedhetik meg maguknak ezt az eljárást egyes cégek.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5714465976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása