Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NESZTEK TATABÁNYAIAK! Tegnap este még durvábbra hangolták Bencsik Jánosék a rabszolgatörvényt

bencsik-parlamentben-index-hu.jpg

Tegnap késő este az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága közzétette, hogyan javasolják megváltoztatni a rabszolgatörvény néven elhíresült fideszes törvényjavaslatot.

Itt most már véglegessé vált, hogy nem csupán a kollektív szerződésben rendelhető el az 50 napi (!), azaz 400 óra túlmunka, hanem egyéni szerződés esetén is, mindkét esetben

„A MUNKAVÁLLALÓ ÉS A MUNKÁLTATÓ ÍRÁSBELI MEGÁLLAPODÁSA ALAPJÁN”

Meghagyták a túlórapénz 1 évesről 3 éves elszámolásra való emelését is.

Napközben arról szóltak a hírek, hogy a Vállalkozásfejlesztési Bizottságban még támogattak apró enyhítéseket, de aztán ezeket kidobták egész egyszerűen.

Ezzel a látszólag aprónak tűnő „önként vállalt túlmunka” új részlettel akarják kiküszöbölni, hogy a szakszervezetek ne szólhassanak bele a túlórák kiszabásába, az elvileg a dolgozó és a munkáltató külön megegyezésén múljon. Hogy ez a gyakorlatban a munkáltató akaratát fogja érvényre juttatni, senkinek ne legyen illúziója, ráadásul ez még kollektív szerződések esetében is így lesz.

Ezzel most már véglegesen visszarepíti a Fidesz-KDNP Magyarországot gyakorlatilag a 19. századba, hiszen az elmúlt évszázadban kiharcolt jognak számított például a 8 órás munkanap. A rabszolgatörvénynek ezek után teljes joggal nevezett, hivatalosan Munkatörvénykönyv-módosításnak csúfolt változtatás az eddig is a napi 8 óránál is jóval jobban terhelt dolgozók még durvább kizsákmányolását teszi lehetővé.

Ha ezek után nem állnak ki a munkavállalók az érdekeikért, akkor csak magukra vethetnek.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1014450816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása