Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOLNAP! HOGYAN SZÍVASSUK A GYEREKEKET 2.0! Ők is “ledolgozzák” december 24-ét és 31-ét

iskkola.jpg

Az a helyzet, hogy “ledolgoztatják” a gyerekekkel a téli szünetet, legalábbis egyes napjait.

Ezt azért írom, mert holnap, azaz december 1-jén és december 15-én is tanítási nap lesz. Oké, lehet mondani, de hát munkanap is van ezekben az időpontokban, nem kell annyira megijedni, a 24-ét és a 31-ét dolgozza le ilyenkor a derék magyar, csakhogy egy kis logikai csúszás azért van benne.

Merthogy ez a két nap: jelesül a december 24. és 31. a téli szünet része, akkor mi a fenének kell bemenniük a gyermekeknek és a tanároknak az iskolába ezeken a napokon? Mert mondjuk a hentesnek vagy fűtésszerelőnek nincs téli szünete, náluk értem.

De a gyerekeknél sehogy sem akar a fejembe menni, messze a megvilágosodás. Nem beszélve arról, hogy, ne legyen kétség, “rendes” tanítás ilyenkor nincsen, és egyet is értek vele. Megsúgom, egyetlen szombati tanítási napon nincs oktatás, hanem kirándulás vagy játék van, ami még egy kicsit meg is menti ezt a teljes agyatlanságot, legalábbis a gyerekek szempontjából, a tanárok szempontjából már nem, akik szintén ledolgozzák a hivatalosan nekik egyébként járó téli szünet két napját.

Nem értem, miért nem tudnak az oktatás irányítói egy csöppnyi logikával rendelkezni.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4214405554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása