Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MÉZESMADZAG AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKNAK! Hatalmas béremelést ígérnek, első részlet majd az önkormányzati választás előtt

doki.jpg

Próbálja a kormány nyugtatni a munkavállalókat, miután egyre több kemény történet lát napvilágot az intézményekből.

Nagy dérrel-dúrral bejelentik, hogy “hatalmas” béremelés lesz az egészségügyben. Az egészségügyi szakdolgozók, védőnők, egészségügyben dolgozó nem egészségügyi felsőfokú végzettséggel rendelkezők béremeléséről döntött a kormány - jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós újságíróknak elmondta: négy év alatt négy lépcsőben emelik a béreket, ez 2022-re 72 százalékos emelést jelent. Mondjuk az idén ebből még semmit sem látnak.

Persze, hogy nem most kezdik, majd 2019 júliusában, amikor is 8 százalékkal, 2020 januárjában 14 százalékkal, majd az év novemberében ismét 20 százalékkal emelkedik a bérük, 2021-ben pedig újabb 30 százalékkal.

Nem vagyunk rosszmájúak, de az első ütemet mintha az önkormányzati választás előttre időzítenék, talán nem hiába.

Kásler Miklós miniszter azt is elmondta, hogy a kormánydöntés értelmében 55 milliárd forinttal konszolidálják a kórházakat. Csak azt nem értjük, hogy miért utólag? Miért nem kapnak alapból elegendő finanszírozást?

A miniszter hozzátette, "előrehaladott állapotban" van a kórházak gazdálkodásának, pénzügyi helyzetének áttekintése.

Ugye, milyen érdekes, hogy jövő nyáron az önkormányzati választások előtt kezdik el a béremelési folyamatot? Vagy lehet, hogy csupán véletlen? De az ígérgetéssel is óvatosan kellene bánni, hiszen még februárban írtunk róla, hogy a tavaly novemberi és az idén januári béremelés után sok dolgozónak 1, illetve pár száz forinttal sikerült többet mindössze többet kapnia az addigi fizetésénél.

Igaz, talán a kormány abban bízik, hogy az már régen volt és sokan elfelejtették, kivéve, akik egy forint béremelést kaptak.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2714404650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása