Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TÉBÁNYAI CSODAFEGYVER A KONTÁR ÚTKEZELÉS ELLEN?! Vagy csak újabb önkormányzati pénzlehúzás!

zaraypark-tb_20180315_01.jpg

Ha minden igaz a holnapi városi közgyűlésen fogják megalkotni a “Közút nem közlekedési célú igénybevételéért fizetendő díjról" szóló önkormányzati rendeletet.

Igazából az előterjesztők ezt valamiféle csodafegyvernek gondolják, ráadásul a megyei közútkezelő eddig is kért pénzt hasonló célokból.

De nézzük meg közelebbről a dolgot.

Azt írják, a rendelet elsődleges célja a közutak védelme és a hosszú ideig tartó közterület bontási tevékenységek megelőzése, így mostantól a kivitelezőknek is elemi érdekük lesz a munkák mielőbbi elvégzése, ha csengetni kell érte a zsét keményen.

Mondjuk elég vicces és komolytalan megállapítás azoktól, akik a közbeszerzések kapcsán inkább hónapokkal kitolják a határidőt mondvacsinált indokokkal, mintsem érvényesítsék a szerződések kötbéres részeit, ugye nem nagyon emlékszünk ilyenekre? Olyasmi nekünk eszünkbe sem jutott, hogy azért, mert baráti cégek nyerték el a munkát. Biztos megsajnálták szegényeket, hogy annyit dolgoztak és nem sikerült időre befejezni, ezek a helyi fideszesek olyan megsajnálós fajták.

Azt mondjuk megnéznénk, a T-Szol esetében, hogyan juttatják majd érvényre a külön fizetendő díjat. A város mint tulajdonos az egyik zsebéből a másikba teszi a lóvét.

Ha komolyan vették volna magukat az urak, akkor azért eddig is jelentősen lehetett volna minimalizálni az útfelbontások időtartamát. Külön kíváncsiak lennék arra is, hogy mennyi pénz folyt be abból, amikor a közmű-javítások után napokra vagy hetekre otthagyták az építési sittet a területen. Volt már ilyen, nem is egyszer.

Persze a rendeletnek lesz egy másik iránya is, ugyanis szabályozza a kulturális és sportrendezvények, a vásárok és reklámtevékenységek valamint egyéb rendezvények közúton történő lebonyolításáért fizetendő díjakat, és a mentességet is.

Hoppá! Ha például Schmidt Csabáék úgy gondolják - de nyilván teljesen törvényesen -,hogy az egyik rendezvénynek vagy vásárnak fizetnie kell, a másiknak pedig nem, akkor az teljesen rendben lesz. Valószínűleg, mint a közbeszerzéseknél, itt is lesznek kedvencek, akik megspórolhatják majd az összeget, mert mentességet kapnak.

És bele sem merünk gondolni, hogy mi lesz a helyzet egy esetleges demonstráció esetén, ott ki tudja majd, hogy mekkora területre kell fizetni, esetleg a “buli” után pótdíjat kell majd perkálni a tüntetőknek. Ha egyáltalán kapnak engedélyt.

Persze a puding próbája az evés, mint szokták volt mondani.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9214401980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása