Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NESZE NEKTEK TATABÁNYAI NYUGDÍJASOK: Nem emelik a nyugdíjminimumot, marad a megalázó 28.500 forint

nyugdij_1.jpg

Rétvári Bence szerint kevés embert érint a minimum összeg.

Egy képviselő kérdésére adott minisztériumi válaszból kiderült a kormány álláspontja az öregségi nyugdíjminimum esetleges emeléséről: a tíz éve változatlanul havi 28 500 forintos, az alapvető létfenntartáshoz is kevés összeg változására nincs remény.

Rétvári Bence szerint jelenleg a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer átfogó felülvizsgálata nincs napirenden. Ez egyben azt is jelenti, hogy a demográfiai folyamatok - öregedő társadalom, egyre kevesebb járulékfizető, egyre több nyugdíjas - kezelését nem a nyugdíjrendszeren belül, hanem például a gyerekvállalás ösztönzésével próbálja kezelni a kormány.

Az államtitkár szerint nagyon kevés embert érint a minimum összeg. „Csekély számú ügyben kell ekkora összeggel kalkulálni, arányuk tizedszázalékban mérhető” – véli az államtitkár. A Pénzcentrum közölt erről adatot nemrég, a portál szerint januárban 69 ember részesült 28 500 öregségi nyugdíjminimumban.

(atv.hu)

 

Fotó: 24.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2014369731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása