Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MEGIJEDT A T-SZOL A HIDEGTŐL? A jól ismert Extreme Park-Geotech páros végzi majd az utak, járdák téli karbantartását

 ho_maszol_ro_1.jpg

Ha még emlékeznek, nem is olyan régen a tatabányai önkormányzat 10 évre a T-Szol kezébe adta a városi utak, járdák, terek és buszmegállók téli üzemeltetésének munkáit. Ez mára már olyan természetes, mint, hogy télen hideg van.

Aztán, ahogy az már kis hazánkban lenni szokott, a T-Szol alvállalkozóknak adta ki a munkát, vagyis idén kiírtak egy közbeszerzést a városon belüli téli utak karbantartására. Már nem is lepődtünk meg azon, amikor a közbeszerzési dokumentumból kiderült, hogy csak egy pályázó van a munkára, a többiek már tudhatták jól, hogy semmi esélyük. Az az egy pályázó végül is kettő, mert a városvezetés két kedvenc és agyontámogatott cége a Geotech és az Extreme Park összefogott és közösen indult a “hatalmas” versenyben. Valószínűleg ők már nem adják tovább a munkát alvállalkozóknak, hanem ők maguk csinálják. Reméljük, jobban sikerül majd, mint az Extreme Park által felújított Bécsi út kivitelezése, ami után még válságstábot is össze kellett hívni, hogy mi legyen, annyira jól sikerült, hallgatnak is róla a mai napig. De a bizalom töretlen, ez a lényeg.

Az ajánlattételben viszont vannak érdekes adatok, ha a rendelkezési állásra vonatkozó díjakat nézzük:  sószóróval és hóekével felszerelt teherautó díja, ha jól láttuk napi 42.500 például. Ami itt nagyon fontos, hogy ezért a pénzért effektív munkát nem végeznek, ez csak annak az ára, hogy rendelkezésre állnak. És még lássuk azért azt is, hogy T-Szol még egy télen sem bizonyított, annak ellenére kapták meg 10 évre a munkát.

Azért bízunk benne, hogy eljöhet még az az idő is, amikor más tatabányai vállalkozás is bebizonyíthatja rátermettségét, nemcsak a kedvencek.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9214369667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása