VANDÁLOK LEROHANTÁK TATABÁNYÁT? Megrongálták az Ady-szobrot is

ady_bacsi.jpgBrutálisan megrongálták a minden tatabányai által ismert és talán szeretett Ady-szobrot, ami az Edutus egyetem bejáratánál van elhelyezve, erre egy felháborodott városlakó hívta fel a figyelmet a Facebookon.

“Egy értékes művész, értékes alkotása, Tatabányán! Melocco Miklós: Ady Endre. Szégyen a városra, szégyen az Egyetemre és a magyar emberekre, hogy a nemzet nagy költőjével ezt teszik! Horror a javából! A rendőrségtől 120 m-re! Felháborító!’ -írja a bejegyzésében.ady.jpgAz a helyzet, hogy nincs túl sok köztéri szobor a városban, és nagy bűn ezeket az alkotásokat tönkretenni, legyen az akár Ady Endre vagy bárki más szobra. Az emlékeinket, történeteinket, történelmünket teszik tönkre ilyenkor, és gondolom, azt hiszik, hogy viccesek. Üzenem nekik, nem viccesek, sőt. Még akkor sem, ha esetleg nem tudják ki is volt Ady Endre, mert  sajnos még ezt is el tudom képzelni.

Bár nem biztos, hogy ugyanaz a kategória, de épp tegnap adtunk hírt róla, hogy ismeretlenek szétbarmolták a Jókai iskola műfüves pályáját, amit alig egy éve adtak át.

Reméljük, mihamarabb elkapják őket is.

 

Fotó: Facebook/ Izsák Zoltán

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!Címkék: közérdekű