INDUL A BÁNYÁSZKÓRHÁZ-BERUHÁZÁS! Vajon mi marad belőle?

korh2_1_1.jpg

Már írtunk róla, hogy nagyon lassan haladnak a dolgok a volt bányászkórház bontásával kapcsolatban, ami elvileg katolikus gimnázium lesz, ha még ebben az évezredben elkészül.

A bányászkórház bontási munkálatainak közbeszerzését első körben ez év május 18-án írták ki,  az ajánlattételi határidő június 15-e volt. Később valamiért a közbeszerzést szeptember 14-ére tolták, így az ajánlattételi határidő október elsejére módosult, csak azt nem értjük még mindig, hogy kik kezdték el a munkát, mert ahogy írtunk róla, valakik dolgoztak a területen, igaz utána néma csend.

Mint az a dokumentumból kiderül a pályázat meghívásos volt, ami bevett szokás, csak nem értjük, miért ne lehetett volna nyílt pályáztatás a bányászkórház bontásának ügyében. Ami a pikáns részleteket illeti: 7 céget hívtak meg, hogy pályázzanak, egy tatai, kettő tatabányai és 4 négy budapesti vállalkozást. És természetesen az Extreme-Park Környezetépítő Kft is benne volt a meghívottak

körében. A végén 3 pályázat érkezett a munkálatok elvégzésére.

Mint az most kiderült a bontási munkálatokat az OCTOPUS Invest Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság végezheti ők egy kicsivel több mint 82 millióért vállalták a munkát. Schmidt Csabáék kedvenc cége az Extreme Park majdnem 124 millióért bontott volna, de mintha erősen túltolták az árazást.

Reméljük, hogy most már ezek után gyorsabban halad majd a volt bányászkórház -projekt.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

Címkék: közérdekű