SCHMIDT CSABA SZERINT EZ VÁR A TATABÁNYAIAKRA! Megkergült, szerinte ez a jövő?

schmidtcsaba_1_1.jpg

Tatabányára és, hogy ez mennyire, de mennyire jó az itt élőknek.

“A jövő gyára épül az ipari parkban

A tervek szerint 80.000 m2-es területen egy legalább 180 főt foglalkoztató modern gyártócsarnok épül, ahol 2020 nyarától indulhat majd meg az elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges vörösréz fólia gyártása. Ez a beruházás nemcsak azért fontos városunk számára, mert újabb munkahelyeket teremt, hanem mert új, a jövőbe mutató iparág alapjait teremtheti meg nálunk, hiszen az elektromos hajtású autók iparága fellendülőben van. “-írja derék városvezetőnk.

Oké. Még az is lehet, hogy jó, de nem kéne valami előremutatóbb projekteket idehozni, mint az állandó betanított munka vagy ahhoz hasonló  lehetőségek? Egyre több helyről hallani, hogy nemsokára teljesen átalakul a foglalkoztatás, olyan új szakmák jönnek létre, amelyekre még nem is gondoltunk, tényleg az alacsony hozzáadott értékű melót kell preferálni? Ennyire tartja a polgármester a tatabányaiakat? Ha ennyire örül neki, menjen oda dolgozni ő, szívesen látnám egy szalag mellett tenni-venni, és csengetésre még ebédelni is mehetne.

De tényleg, miért nem lehet komolyabb jövőben gondolkodni a várost illetően? Persze idejön még vagy húsz hasonló üzem vagy, mi leszünk a operátor nagyhatalom, csak az emberek lesznek ugyanolyan kiszolgáltatottak, mint eddig. Ja kérem, ha ez a cél...

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

Címkék: helyi abszurd