Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

AL-CSABIKA HÍRADÓ: Schmidt polgármester átérzi a hajléktalanok helyzetét, ezért elmerül az utca világában

hajlekony.jpg

Meg nem erősített városházaszéli forrásaink szerint Schmidt  Csaba nem mindennapi lépésre szánta el magát.

Az új hajléktalan törvény életbe lépését és működését szeretné ellenőrizni Tatabányán, ezért egy-két napig az utcán fog éjszakázni önkéntes hajléktalanként. Úgy tudjuk, még nem döntötte el, hogy valamelyik tatabányai buszmegállóba költözik-e be, vagy egy elhagyott épületet választ, ahol meghúzza magát. Mi inkább a jó időre tekintettel az előbbit valószínűsítjük.

Városvezetőként úgy érzi fontos, hogy személyesen is átélje, saját bőrén is megtapasztalja, milyen tatabányai hajléktalannak lenni, mert csak úgy tud hitelesen segíteni az otthonukat elvesztett embertársain. Ezen kívül fontos, hogy megvizsgálja a felszólítás és a börtönbe elszállítás folyamatát is, hogy minden a törvényeknek megfelelően megy-e. Valóban háromszor felszólítják-e a hajléktalanokat mielőtt elvinnék őket, és, hogy biztosan elégetik-e a dolgaikat, amiket nem tudnak hol tárolni. Állítólag erre a miniszterelnök kérte meg minden megyeszékhely vezetőjét.

A tatabányai polgármester egyelőre a kannás borok világával és a legolcsóbb pálinkákkal ismerkedik, hogy ki tudja választani, mit fog inni a hajléktalansága alatt. Amíg elmerül az utca világában, városvezetői teendőit Félelmetes Jázmin Kálmán hajléktalan ex-szociológus és hegesztő fogja elvégezni. Ezek után kerül majd a városi közgyűlés elé a tatabányai hajléktalan rendelet, ami az országostól eltérő irányelveket is megfogalmazhat, például, hogy egyes egyházi intézmények is fogadjanak be hajléktalanokat - azt mi tesszük hozzá, hogy a Bányászkórház úgy is egyházi tulajdonba került, a felújítás pedig a jövő ködébe veszik - vagy a Gerecse Kapuja látogatóközpontban legyen egy ingyenkonyha a rászorulók számára.

 - és ez akár igaz is lehetne -

 

 A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7314328245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása