Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÖMLENEK A MILLIÁRDOK: A Sanmina 6,7 milliárd forintból fejleszti tatabányai gyárát

sanmina5_1.jpg

A Sanmina 6,7 milliárd forintból fejleszti tatabányai gyárát 2022-ig, a beruházáshoz a kormány 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá.

Az elektronikai eszközöket gyártó amerikai cég beruházását bejelentő budapesti sajtótájékoztatón csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az állami hozzájárulást azzal indokolta, hogy a fejlesztéssel néhány éven belül 220 nagy hozzáadott értéket teremtő munkahely is létrejön.  

A Sanmina beruházása megerősítette az amerikai vállalatok második helyét a befektetők között, hiszen a legfontosabb EU-n kívüli magyar exportpiacnak számító Egyesült Államokból 1700 vállalat 100 ezer munkahelyet működtet Magyarországon. Hoffmann Károly, a Sanmina tatabányai üzemének ügyvezető igazgatója közölte, hogy a befektetési összegből elsősorban világszínvonalú, automatizált gyártósorokat vásárolnak. A Sanmina az elmúlt 5 évben több mint 7 milliárd forintot fektetett be Tatabányán, az ottani üzem így mostanra a cég legnagyobb európai gyártóbázisa - tette hozzá.

A kaliforniai székhelyű, autóelektronikai és telekommunikációs berendezéseket gyártó Sanmina-SCI tavaly októberben, magyarországi működésének 20. évfordulóján jelentette be, hogy csaknem 200-zal emeli alkalmazottai létszámát Tatabányán, és új gépsorokat telepít.

Az összesen 40 ezer négyzetméternyi üzem mellett a Sanmina az alsózsolcai ipari parkban további 30 embernek ad munkát precíziós fémmegmunkálással, telekommunikációs kapcsolószekrények, bázisállomások összeszerelésével foglalkozó üzemében.Az 1980-ban alapított cég globális árbevétele 2016-ban meghaladta a 6,5 milliárd dollárt, a tavalyi üzleti évben megközelítette a 7 milliárd dollárt.

(mti)

 

Fotó: jarmuipar.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4014251581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása