Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BÁNHIDAI KÖRFORGALOM: Egyelőre tök felesleges, de elkészült! Milyen újdonságot hozott?

banhidakorforgalom-ketkard.jpg

A napokban a közlekedők birtokba vehették a bánhidai körforgalmat. Körbenéztünk, hogy milyen forgalmirend-változásokat találtak ki nekünk a tervezők és kivitelezők.

Természetesen ne feledkezzünk el arról, hogy a körforgalomhoz szorosan kapcsolódik az elkészült Polacsek köz és hozzátartozik a teljes képhez, hogy amíg az alagút sorsa el nem dől: vagyis ténylegesen megépítik-e, addig ebben a sorrendben fölösleges volt ez a beruházás, de a városvezetés nem a logikájáról híres.

Nézzük milyen változásokat hozott és mire figyeljünk, ha a környéken közlekedünk.

polacsekkoz-30astabla-feloldas.jpg

Reméljük, a fényképen látható tábla, csak ideiglenesen tárolódik a villanyoszlopnál, hiszen a környéken a Madách  utcában az arra járók nagyon jól tudják, elég sok furcsán kivitelezett fekvőrendőr nehezíti a közlekedést. De ha már ott vannak, az autósoknak legalább a 30-as tábla adott némi jelzést, hogy arrafelé ne hajtsanak gyorsan még véletlenül sem. Na most ezt megszüntették, legalábbis a képekből az derül ki, hogy a 30 km-es korlátozást feloldják. Még egyszer, reméljük, ez csak tévedés lehet, nem hagyják úgy a szakemberek. Szerintünk, ha nem akarnak meglepődni, tartsák magukat a 30-as tempóhoz.

polacsek-kerekparsavkezdet.jpg

A Madách utca felől, a Polacsek utcánál a kerékpársávot közvetlenül a járda mellé helyezték, az aszfaltra, ami azt jelenti, hogy az autósok nem parkolhatnak ott, hiába tűnik csábítónak az a rengeteg hely.

polacsek-bicikliskorforgelott-kozepre.jpg

Szerintünk a körforgalom előtti kerékpáros sáv kiépítésének ezen megoldása elég furcsa számunkra, legalábbis Tatabányán máshol nem találkoztunk még ilyennel, mégpedig, hogy a biciklisek a körforgalom előtt a balra kanyarodáshoz az út középre kénytelenek besorolni, ami mindenképpen szokatlan, így most nem feltétlenül jó megoldás szerintünk, a balesetveszély miatt.

banhidaikorforgalom_ittbuszokne.jpg

Ami a körforgalom kivitelezését illeti, bízunk abban, hogy  a Kossuth Lajos utca felől a Polacsek utcába nem fog busz közlekedni, mert azt azért megnéznénk, maximum driftelve tudnának arra kanyarodni, vagy letarolva a körforgalomnál állókat.

banhidakorforgalom-bevezet.jpg

Ami viszont nagyon nagy furcsasága ennek a beruházásnak, hogy a Kossuth Lajos utca oldalán lakók, ha kihajtanak a házukból, a körforgalomba hajtanak be, ami ugye nagyon szerencsétlen megoldás.

Persze a puding próbája az evés, így hát, használják egészséggel és biztonsággal, a megépült körforgalmat.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2414070961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása