Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

JÓPOFA SRÁC EZ A SZÍVLAPÁTOS CSABA POLGIMESTERÜNK! Mintha az jó lenne a tatabányaiaknak, folytatja a piac építésének ígérgetését.

piac_1.jpg

Az új piac építése és új helye körül nagy viták voltak anno, már jó ideje eldöntötték Schmidt Csabáék, hogy a régi Turul-mozi helyére fogják erőltetni, a mozit lebontották, azóta nem történt semmi.

“Egy lépéssel ismét közelebb kerültünk az új, Turul mozi helyén épülő piac és vásárcsarnok projektünk megvalósításához. A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága támogatásra érdemesnek találta terveinket és közel másfél milliárd forintnyi összeggel járulnak hozzá az új, modern piactér és vásárcsarnok megépítéséhez. Jelenleg a kiviteli tervek készítése zajlik, a kivitelezés pedig a jövő év első hónapjaiban kezdődhet meg.’-írta a polgármester a Facebook-oldalán.

Már nem is tennék hozzá sok mindent, milyen agyament ötlet, elég megnézni milyen a tatabányaiak véleménye róla, hiszen kapott is érte hideget-meleget a kommentelőktől.

Sokan azt mondták- és mondják ma is- hogy felesleges új piacot építeni, mikor ott a Konzum, az állomás felújítását ki lehetett volna terjeszteni a Konzumra. Ha betartották volna a felújítás határidejét, ugye. Annak idején, ha jól emlékszem, azért vetették el a Konzum ötletét, mert nehéz megegyezni a tulajdonosokkal. De van, aki szerint a Konzum-piacot régen sem szerette a lakosság, hát ebben nem is akarok igazságot tenni, mindenkinek más a véleménye.

Az érdekesebb kérdés, hogy még mindig tárgyalásokat folytatnak a régi piac árusaival, hogy menjenek majd át az új piacra. Lesz más választásuk, netán sokan nem akarnak átmenni, inkább máshová tennék át a székhelyület? Remélem, nem így lesz.

A többség szerint, és ehhez túl sok ész nem kell belátni, a parkolás lesz a legproblematikusabb része a projektnek: még nagyobb lesz a káosz, mint eddig. A polgármester erre azt, mondja, hogy kétszintes parkoló épül, plusz a “Kond vezér utcát is visszaadjuk a parkoló autóknak.” A régi piac területe is lehetne parkoló, de meg kell egyezni a tulajdonosokkal, ami szintén nem lehet egyszerű. Persze, ha városban sem tudják megoldani a parkoló-kérdést, Újváros ezen a részén, hogyan tudják majd?

Arról még mindig nem hallottunk, hogy a régi Turul-mozi környékén sikerült-e megegyezni a garázstulajdonosokkal, legalábbis nem kommunikáltak róla semmit.

Aztán persze már csak az árufeltöltéshez szükséges gépjárművek közlekedését kell majd megoldani, na meg nem árt, ha működő üzletekkel is fel tudják tölteni.

Én szurkolok, hogy szép és rendezett piaca legyen a tatabányaiaknak, ahová örömmel megy be mindenki vásárolni, csak sok még a megválaszolatlan kérdés. A válaszok meg késnek. Vagy titkosították őket?

 

Fotó: tatabanya.hu

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2814015158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása