Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÁLDOZATA CIPŐIBEN SÉTÁLT EL: Jövő pénteken ítélet születhet a két hajléktalan brutális meggyilkolásával vádolt tatabányai tinédzser ügyében

vademeles_kemma_hu_1.jpg

A finiséhez érkezik az elmúlt évek egyik legmegdöbbentőbb gyilkossági ügyének tárgyalása. A két emberrel végző, a bűncselekmények idején mindössze 15 éves M. Apollót jövő pénteken ítélheti el a bíróság.

Országos döbbenetet váltott ki, hogy egy 15 éves tinédzser hogyan lehet képes olyan elképesztő brutalitásra, mint M. Apolló.A srác tavaly április 30-án hazafelé tartott, az általános iskolás fiú első áldozata B. Tamás, becenevén Tányér volt. Korábban egy alkalmi munka közben vesztek össze, a fiú ezt akarta kitárgyalni Tányérral, de utóbbi elküldte. Erre ököllel kezdte ütni-verni a 42 éves férfit, majd amikor az a földre került, rugdosta. Az arcát péppé verte, de a belső szervei is súlyosan sérültek. Aztán hazaindult, de anyja miatt inkább a lépcsőházban üldögélt. Még nem telt el két óra az első gyilkosság óta, amikor újra elindult, és egy presszó kerthelyiségében alvó hajléktalanra, F. Bélára támadt. Először a sértett ütött, hogy aztán őt is agyonverje a fiú. Apolló a magatehetetlen férfiről lehúzta cipőit, azokat magával vitte, a lakásukhoz tartozó lépcsőházban kicserélte a saját cipőjére, bement a lakásba, ahol - mintha mi sem történt volna - evett, tévét nézett, majd lefeküdt aludni.

Apollót semmiképp sem menti fel nehéz gyermekkora, de talán némiképp magyarázatot adhat személyiségének torzulására. Az öccsével és anyjával élő Apolló már korábban is panaszkodott arra, hogy az édesanyja csak az öccsét szereti, őt nem. Zsebpénzt nem kapott tőle, szidalmat annál többet. Elképesztő adalék: Apolló 2016-ban maga ment be a gyámhatóságra, és azt kérte: vegyék állami gondozásba. Apja sem törődött vele.

A fiú pere a Tatabányai Törvényszéken zajlik, jövő csütörtökön iratok ismertetése, esetleg a perbeszédek elhangzása, pénteken ítélet várható.

(bors)

 

Fotó: kemma.hu

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4813914926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása