Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Hétágra süt a nap, vagy inkább zivatarra készüljünk? Menjünk kirándulni Tatabányán, vagy akár távolabb? Erre számíthat az időjárás “Istenétől”! Na meg az allergiások!

idojaras0429.jpg

Reggel, délelőtt csak elvétve és csak kis eséllyel lehet zivatar.

Délutántól elsősorban a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza közötti sávban elszórtan alakulhatnak ki zivatarok, ezen belül a terület északi részén heves zivatarok is lehetnek, amelyeket 80 km/h fölötti szélroham, nagyobb méretű jég (~ 2-3 cm) kísérhet. Egy-egy cellában lokálisan nagy mennyiségű ( > 20 mm) csapadék hullhat.

Északkeleten is csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, kisüt a nap, majd kora délutántól az országban többfelé erőteljes gomolyfelhő-képződés kezdődik. A délután második felétől hazánk középső részén több helyen, másutt kisebb eséllyel zápor, zivatar várható. A déli, délkeleti szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

És mi újság a pollenekkel?

A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja többfelé már elérheti a tüneteket okozó szintet. A kőris és a tölgy pollenje sokfelé magas lehet. A kevésbé jelentős allergének közül helyenként magas koncentrációban lehet jelen a fenyő- és az eperfafélék virágpora is. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5513878640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása