Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Új rajthelyről startol el holnap a GERECSE 50!

gerecs50_turistamagazin.jpg

Idén 37. alkalommal kerül megrendezésére a Gerecse 50 teljesítménytúra. A szervezők április 28-án, szombaton  új rajtterületen, a tatabányai Szent Borbála téren várják a vállalkozó kedvű túrázókat.

Talán a Gerecse viszonylagos alacsonysága okán – a legmagasabb pont „csak” 633 méter –  a hazai középhegységek közül méltatlanul kissé mellőzött, elfelejtett kirándulóvidék.

Pedig rengeteg látnivalóval bővelkedik, s miközben a környék felfedezésére indulunk, észre sem vesszük, máris rabul ejti szívünket a lágy ívelésű hegyek sejtelmes varázsa…

Az egykori „kormány-vadászterületen” ma is nagy kiterjedésű zavartalan erdőségeket, megannyi természeti és kulturális látnivalót találunk. Számos növény és állatritkaság, gyönyörű fekvésű falvak és az évszázadok óta a magyarsággal harmóniában együtt élő szlovák és német nemzetiségek pezsgő kulturális élete jellemzi a területet. A Gerecse megismerésére és felfedezésére remek lehetőségként kínálkozik a már 36 éve rendszeresen megrendezésre kerülő Gerecse teljesítménytúra. Eddig több mint 65 ezer ember túrázta végig a teljes, 50 kilométeres távját, és akkor még nem beszéltünk a rövidebb táv (10, 20 és 30 kilométer) sikeres teljesítőiről. Ez nem lehet véletlen, úgy gondoljuk, a számok önmagukért beszélnek…

Reggel 6:00-8:00 óra között az 50 és 30 kilométeres távon, majd 9:00-11:00 óra között a 20 és 10 kilométeren indul majd a mezőny.  A rajt és egyben a cél helyszíne Tatabánya, Szent Borbála téren található túraközpont.

Tatabánya vasútállomástól és autóbusz pályaudvartól a vasúti sínekkel párhuzamosan haladva Budapest irányába, majd a nagy szürke-narancs épületet megkerülve kb. 500 méter megtétele után érhető el a túraközpont.

 

Forrás: gerecse.50

 

Fotó: turistamagazin.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3213874400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása