Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ABSZURD TÖRTÉNET: Könnyen pórul járhatunk, ha pofátlan és erkölcstelen az albérlőnk. Önök is jártak már így Tatabányán?

berleti_szerzodes_minta-881x660.jpg

Felettébb érdekes és nem minden tanulság nélküli történetről számol be a Kisalföld: egy hölgy kálváriáját írják le, aki lakását kiadta egy nőnek, igen ám, de az albérlő az elején még kéthavonta fizetett, később már egyáltalán nem. És hiába mondta ki a bíróság, hogy az albérlőnek mennie kell, a végrehajtást kitolta május 11-ig a hivatal.

“Tavaly márciusban fizetett utoljára az albérlő, de kiköltözni sem akart, s egyre több panasz érkezett a lépcsőház lakóitól, mivel a bérlő életvitele miatt többször is riasztani kellett a rendőrséget és a tűzoltóságot. Ezért az ingatlan gazdája a bírósághoz fordult. Tavaly november 4-én az ki is mondta: a bérlőnek el kell hagynia a lakást. Ám ő fellebbezett. Ekkorra megkezdődött a kilakoltatási moratórium. Magyarán a tulajdonos a pénzéhez sem jutott és a lakását sem kaphatta vissza”- írja a lap.

Januárban a főbérlő kérésére az E.ON kikapcsolta az áramot a lakásban, de ez a bérlőt nem igazán zavarta, rákapcsolódott a közös villanyórára, majd amikor a ház lakói feljelentést tettek, generátort vitt a lakásba. De ha ez még nem lenne elég, a beépített konyhabútort a gépekkel együtt elszállította a pofátlan albérlő, a lakás romokban, a tulajdonosnak mégis meg kell várnia a kilakoltatási moratórium végét, a történtek ellenére is.

Nagyon sok hasonló történetről hallunk ismerőseinktől, rokonainktól, amikor valaki kivesz egy lakást, nem fizet, sőt teljesen leéli, tönkreteszi a bérleményt, mégsem tehetnek semmi vele szemben. Tehát nemcsak a bérlő, de sok eseten a tulajdonos is kiszolgáltatott helyzetben van. Ráadásul ezek az erkölcstelen bérlők a legtöbbször tudják, meddig mehetnek el, és el is mennek a falig. Majd  egyszer csak lelépnek eltűnnek, mint a kámfor, milliós károkat hagyva maguk után.

Nagyon meg kell nézni, hogy kinek adjuk ki a lakásunkat, fontos, hogy kérjünk kauciót, és a szerződést sem lehet kihagyni, ezek talán a legfontosabb szabályok. Jó ötlet lehet még, ha átírtjuk a közműveket a bérlő nevére, innentől rajta kérik számon a fizetés teljesítését. Érdemes körbenézni a kiadás előtt, hogy milyen praktikára számíthatunk esetleg és egy ügyvéddel konzultálni.

A fotó illusztráció

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3113873616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása