Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Amivel minden háziasszony tisztában van: Nem minden tejföl valóban tejfől. 15 termék el is hasalt a teszten!

tejfol-bevizsglas-otthonizei-hu.png

A 20 %-os tejfölök majdnem felét találta élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból kifogásolhatónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), Szupermenta terméktesztje. Minden vizsgált termék tejszínből és a tejföl gyártásához szükséges élő tejsavbaktériumokból készült.

A hivatal honlapján közzétett közlemény szerint a bevizsgált termékek nem feleltek meg a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak.

A felmérés 29 magyar és 2 külföldi tejfölt vizsgált. A végeredmény: 15 termékkel, illetve gyártóval szemben indított eljárás.

Pedig a termékek nem hamisítottak növényi zsírral és más adalékanyaggal, és még csak lisztet sem találtak bennük(ez utóbbit sűrítésre használják).

Ámde! az egyik tejföl penészes volt(!), így romlott árúnak minősült, egy másikban pedig a tejsavbaktériumok száma nem érte el a megszabott mennyiséget, ráadásul a tápérték feltüntetése sem egyezett az előírással.

Két gyakori hibát találtak, mégpedig a gluténmentességet, (egy tejföl eleve az) és ezzel csak a termék PR-ját támogatták félrevezetően, valamint a zsírtaltalom, ami nem érte el a feltüntetett értéket, ez az egyik külföldi márkánál volt szembeszökő nagyságrendű.

csalad.hu

(a kép illusztráció, otthonizei.hu)

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1313872014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása