Gondban az AGC Tatabánya, hiába termeli milliószámra az üveget!

agc_jarmuipar_hu.jpg

A tatabányai cégek, vállalatok, mint azt a múltkori cikkünkben is írtuk, folyamatosan küzdenek a fluktuáció (elvándorlás) és a szakképzett munkaerőhiány problémájával. Az autopro.hu-n most Papp Zoltánnal, az AGC Glass Hungary Kft. ügyvezető igazgatójával készítettek izgalmas interjút, ahol ez a folyamat is szóba került.

“A rekordok évének is nevezhetem a tavalyit – mondja Papp Zoltán. – Oldalüvegből 12,9 milliót, hátsóüvegből 4,3 milliót készítettünk. Az AVO részlegünkben, ahol az elkészült üvegekre különböző alkatrészeket forrasztanak, ragasztanak, több mint 6 millió üveget szereltek össze a kollégák. Ezzel hoztuk a tervet, kiváló maradt a minőség, a hatékonyság sem romlott. Ugyanakkor az AVO-nál hosszú távon részleges automatizálásban gondolkodunk.” -mondja az ügyvezető.

Papp Zoltán kiemeli azt is, hogy mivel Marokkóban is épül gyáruk, szakembereket kell kiküldeniük betanítani az ottaniakat és a pótlásuk igen nehéz, mert növekszik a cégtől való elvándorlás, más cégek is elcsábítják a szakembereket. De sokan mennek külföldre is. Akár az összes cégnél, náluk is volt béremelés, nagyjából 10 százalékos mértékben egy nagyobb program részeként.

Úgy látszik, az AGC is kénytelen ráerősíteni a humán vonalra: szakmai tanfolymatokat, képesség-fejlesztő és csapat összekovácsoló tréningeteket szerveznek a dolgozóknak, a szervezeten belül egyre nagyobb hangsúlyt kap a HR.

Elérkeztünk Tatabányán is, ahhoz a ponthoz, mikor a cégeknek a fizetésemelésen túl, egyre jobban kell figyelniük arra, hogyan érzik magukat a dolgozók a munkahelyen, milyen az egészségük és az általános közérzet a vállalatnál, és egyre hatékonyabb programokat kell kitalálniuk, ugyanis errefelé megy a jövő, és a kényszeri is erre mozdítja őket.

Az interjút ide kattintva olvashatják el.

 

Fotó: jarmuipar.hu

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

Címkék: hírek