Schmidt Csabáék ötlete életre kel: százezrekért potenciális patkánytanyát építtetünk. Önök ezt hagyják?

kukatarolo-cseriltptb01-cimlap.jpg

Elkezdték a város különböző pontjain építeni az új kukatárolókat, a múltkor írtunk is az egyikről a Reguly Antal téren, ami éppen balesetveszélyes, de sebaj, kit érdekel.

Egy másik “remek” megvalósítást a Cseri lakótelepen találtuk, ahogy a képeken is látható. Megdicsérhetik a kivetelezőket a megbízók, mert esztétikus, biztos jó drága, meg minden. Azt már mi tesszük hozzá, hogy így ebben a formában semmi értelme, kivéve , gondoljuk, a kivitelezőnek, mert neki nem kis profit, ha még sok készül belőle. Nem értjük például, miért nincsen teteje, ha már zárható.

kukatarolo-cseriltptb02.jpg

Már most látható, hogy a kukák környéke a patkány komák kedvenc helye lesz. Ki lesz a felelős a takarításért? (Ja, hogy a rendelet szerint a lakók.) Nyilván nem kevés pénzt ki lehet majd számlázni valakinek ezen a címen is. Csakúgy a rezsicsökkentés jegyében.

De tovább is mehetünk, mint a mellékelt ábra mutatja nem is zárható jelen pillanatban: legalábbis ezt bárki ki tudja nyitni, még a leggyengébb bőrben lévő hajléktalan is. Akkor meg?  

kukatarolo-cseriltptb01.jpg

A tervező és engedélyező szakember mondja már meg nekünk, miért nem fogják körberakni szeméttel az egészet, ahogy eddig is? Mi fogja megakadályozni embertársainkat ebben? A másfél méteres fal? Ha eleve kevés a kuka vagy nem ürítik olyan gyakran, ahogy kellene, miért nem fog halomban ott állni a szemét? Megkérik majd a szemetet, hogy rendeződjön össze magától?

Nagyon lehúzás szaga van ennek az egésznek, és e megoldás láttán valószínűleg rajtunk fognak röhögni a környező városokból ide látogatók. És igazuk is lesz.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

Címkék: helyi abszurd