Hurrá! A tatabányai adófizetők pénzéből, szívesen adnak 50 milliót Schmidt Csabáék a T-Szolnak, na meg egy 10 éves szerződést is.

penzeso-schmidt-hidas-balrad-com.jpg

Csütörtökön újabb városi közgyűlés, ahol olyan érdekes és csuda dolgok szoktak történni, hogy csak na. Látszólag szürke, semmitmondó beszédek, beszélgetések hangozna el, de aki a mélyére, lát egy akciófilmben érezheti magát.

A csütörtöki közgyűlésen fogják tárgyalni azt az előterjesztést, amelynek tartalma szerint 10 évig ismét a T-Szol fogja végezni az utak, kerékpárutak,  járdák, terek és buszmegállók téli útüzemeltetési feladatait Tatabányán. Jönnek majd frankón, gondolom, elkotorják, söprik a havat, elvégzik a csúszásmentesítést, meg ilyenek. Nagyon meg vannak Schmidt Csabáék elégedve a céggel, még néhány hónappal ezelőtt úgy döntöttek, mit nekünk verseny, kössenek 10 évre kötnek egy ilyen tartalmú szerződést.

Az új szerződés, ha megszavazzák, és ugyan miért ne szavaznák meg jó katona módjára, 2018. november 15-étől 2028. november 15-éig betonozza be a céget.

Annyira abszurd, az akkori előterjesztésben felhozott érv, hogy itt idézzük:

“Tekintettel arra, hogy a jelenlegi szolgáltató minden évben díjemelési kérelemmel fordul önkormányzatunkhoz, nagy valószínűséggel magasabb összegű árajánlatok beérkezése várható…

… a feladatokat a jelenlegi szerződésben foglalt vállalási áron láthatná el a T-Szol, átdolgozott koncepció alapján…

A T-Szol által végzett feladatellátásnak előnye, hogy 100% önkormányzati tulajdonban lévő cég, így közvetlenül lehet az elvégzett munkát számon kérni, ellenőrizni. A cég helyben megtalálható, magas szintű helyismerettel rendelkezik…”

Azért ezek kemény mondatok, az eddigi cég monitoron keresztül végezte el a sózást? Rajtuk közvetlenül nem kérte számon senki? Tényleg ennyire hülyének akarnak nézni bennünket tatabányaiakat?

Az első mondat különösen szép annak fényében, hogy a mostani szerződésben is szerepel, hogy a T-Szol az inflációra való tekintettel évente egyszer díjemelést kérhet majd, amit, adófizetői pénzből kapnak majd meg természetesen, hiszen a köz útjait, tereit tartják karban.

Ami külön érdekes, hogy a város megemeli 50 millió forinttal a cég tőkéjét, hogy biztosan meg legyenek a szükséges berendezések, gépek. Szóval, a tatabányai adófizetők pénzéből beletolnak még 50 millát a cégbe. Lehet, hogy én vagyok naiv, de nem úgy szokott lenni a való világban, hogy akkor kapok meg egy megbízást, ha minden feltételnek eleget tudok tenni? Nincs elég pénze a T-Szolnak? Értem én, hogy a városé, de akkor is.

Reméljük, legalább lesz olyan téli SMS-küldő rendszer Tatabányán is, ami küldi az üzenetet, ha elakadnék télen a nagy hóban, hogy üljek át egy másik kocsiba. Vagy üzenetben forró teát küldenek majd.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

Címkék: helyi abszurd