Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Igénytelenségi verseny Tatabánya főterén: Ki lesz a nyertes, a fagyizó, a városvezetés vagy Önök közül az esélyesek?

foter-fagyizas-hulladek-20180423-02.jpg

Érdekes, hogy egy egyszerű tényből, miszerint nyaranta megnyílik egy úgynevezett albán fagyizó Tatabánya központjában, mennyi minden következik és ezek a következmények milyen irányba mutatnak.

Például rádöbbenhetünk, hogy azért van mit fejlesztenünk a kulturáltsági szintünkön. És sajnos most nem arról beszélek, hogy tudjuk fejből a nagyobb operák cselekményét, hanem a szemetelésről. Hogy sokszor úgy néz ki a város, mintha az itt lakók bármikor bármit eldobnának, amikor és ahol csak tetszik nekik. Nem ide tartozik, de talált már majdnem nyakon egy emeletes ház ablakából kidobott szaros pelenka is, úgyhogy  én már nehezen lepődök meg bármin is.

foter-fagyizas-hulladek-20180423-01.jpg

Jó időben hétvégénként nagyon jól meg a fagyizóknak, ennek rémes bizonyítékát láttuk a városközpontban ma reggel. A képek magukért beszélnek, szanaszét hagyott vagy elejtett, lecsöppent fagyik a padon, ülőkén, a betonon, mintha olyan galambok szálltak volna arra, akik fagyit szarnak. Borzalmas igénytelenség tombolása látszik, egyrészt a fogyasztók részéről, akik ha leesik a kezükből vagy a gyerekéből, ott hagyják ahová esett, csöppent. Nem gondolom, hogy igaza van az egyik kommentelőnek a Facebookon írt bejegyzésben, de azért idemásolom, mert tanulságos:

“Ha eddig nem tűnt volna fel senkinek... ez a látvány köszön vissza Tatabánya nagyrészéről... mivel sajnos Tatabánya 80-90%-át retardált analfabéta embernek nem nevezhető lények lakják...

Tisztelet annak a kivételes 20%-nak....kinek nem inge…”

Nincs igaza, de jól mutatja az indulatokat ez ügyben is. A felelősség másik oldala meg azé a vállalkozóé, aki nem takarít össze a vendégei után, és hagyja ez a látvány beleégjen az arra sétálók retinájába. Pedig pár méteres körzetben kötelessége lenne megtenni, nem?  És a harmadiik felelős az önkormányzat. Kérdem én, hol vannak ilyenkor a közterület-felügyelők? Értem én, hogy hétvégén rossz dolgozni, de ügyelet nem lehetne esetleg? Ne haragudjon már meg a világ, de vagy 200 méterre a polgármesteri hivataltól így néz ki az utca? A másik, hogy alig van szemetes a környéken, ami van azt biztos nem elég, pláne, ha hosszú tömött sorokban fagyiznak a népek.

foter-fagyizas-hulladek-20180423-03-fagyizonevnelkul.jpg

Egy másik kommentelő írja: “Egyébként ha valaki végigsétál a városon, pl az Árpád tértől mondjuk a régi piacig, számolja meg a kihelyezett kukákat! Nem lesz nagy feladat. (Kb 3 utcai kuka és abból 2 annyira tele, hogy folyik ki a szemét)”

Hát így.

De mit várhatunk, ha a hivatal előtt ez a látvány fogad minket: leterített kartonpapír, rajta üveg darabok, és galamb ürülék mindenhol. Közvetlen a bejáratnál. Valamiféle performace készülődik itt, vagy micsoda? Esetleg a Komárom-Esztergom megyei Fakírtalálkozót rendezik meg pont a hivatal előtt?

polghiv-tb-elottszemet-20180423-02_1.jpg

Nem értjük, de tiszta szégyen. Imádkozzunk, hogy ma ne jöjjön hozzánk fontos küldöttség, mert rögtön szívrohamot kapnak a tagjai.  Vagy így akarja a városvezetés nemzeti woodoo-val elriasztani a migránsokat?

polghiv-tb-elottszemet-20180423-01.jpg

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9513856636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása