Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Önök szerint rend vagy kupi van a T-Busznál, ha még mindig hiányzik valami? Jönnek a fedélzeti kamerák is a tatabányai buszokra! Integessenek és mosolyogjanak ezután!

etabla_busz.jpg

Mindig okoz meglepetéseket a helyi buszos cég!

Most éppen rájöttek, hogy kevés a jegyvásárlási lehetőség illetve az utastájékoztató-tábla, ezért pár darabra szükségük van még.

Ja, meg a kamera! Azt eddig kompletten kihagyták, most vesznek minden buszra.

A szolgáltatás elindításával egyébként is 1 éves csúszásban lévő cég (2017 elején indultak volna) érthetetlen módon a megnövekedett utasigényekkel magyarázza a plusz beszerzéseket.

Elvileg felmérték, terveztek, de ezek szerint nem sikerült a becslés?

Újabb közbeszerzést írt ki a T-Szol, ahol a fentieket beszerzik.

Már az is vicces volt szerintünk, hogy hirtelen vettek még 1 darab csuklós buszt: arra előtte nem lett volna szükség? Vagy nem volt rá pénz, amikor a többi buszt vették, de aztán mégis lett?

Ráadásul a legutóbb Schmidt Csaba már azt mondta, hogy maradt a közösségi közlekedés kapcsán pénz és azt akarják átcsoportosítani.

Merő káosz az egész.

A mostani kiírásnál többek között az alábbiakat szerzik be:

  • 42 db jármű tekintetében komplett kamerarendszer,
  • 1 db külterületi jegykiadó automata,
  • 1 db elővételi pénztár rendszer,
  • 3 db 2 soros és 3 db 5 soros (6 db) külterületi LED utastájékoztató tábla, oszlop és armatúra…

Tényleg valami hozzáértő csapat segítsen már nekik, mert lassan elképesztő, hogy miket művelnek. Mi nagyn örülünk, hogy ilyen jól sikerült a tervezés, hogy még mindig újabb beszerzéseket kell eszközölni. Nem tudták  előre, hogy mennyi berendezésre lesz szükség, vagy tudták, de nem hitték el a számokat? Nem is értjük, melyik részét nem lehetett előre látni: hogy kevés lesz a pénztár, vagy az egyéb jegyvásárlási lehetőség? Egyébként az 1db csuklós buszra szóló felhívást még tavaly novemberben tették közzé, már akkor sem értettük, hogy most akkor maradt annyi pénz, hogy tudjanak csak úgy még 1 buszt venni, vagy egyébként is kellett volna, vagy elszámolták magukat és akkor jöttek rá. Tényleg így terveznek?

A közbeszerzési műszaki dokumentációban ez olvasható:

“Az ITS rendszer szállítása, megvalósítása közben 1 db MAN Lion’s City csuklós autóbusz beszerzése vált szükségessé az utazási igények maradéktalan kiszolgálása érdekében. 1 db elővételi pénztár bővítése és 1 db jegykiadó automata a kulturált jegy és bérletvásárlások megfelelő havi és csúcsidőszaki lebonyolítása miatt, a sorban állások csökkentése érdekében. A járműszállítási és ITS rendszer tender lebonyolítása időben elvált egymástól és a korábban nem ismert járműoldali műszaki sajátosságok okán szükséges a járműfedélzeti biztonsági rendszerek fejlesztése, járműfedélzeti kamerarendszer kiépítése szükséges. Járműfedélzeti egyes szerelési feladatok elvégzése szükséges a járműoldali és ITS garanciális megfelelőség érdekében. Az ipari park folyamatos bővülése miatt a menetrend szerinti közösségi közlekedés bővítése szükséges, ennek a fejlődő településrésznek a megtámogatása plusz járművel, értékesítési ponttal és a terület bevonása az elektronikus integrált utastájékoztatási rendszerbe. “

Az ipari park súlyos közlekedési terheit, anomáliáit annak idején elfelejtették volna belekalkulálni a számításba? Melyik városban élnek, hol működik ez a cég?

Még egyszer hangsúlyozzuk, hogy az eredeti tervekhez képest a T-Busz szolgáltatása 1 évet csúszott, lett volna rá idő, hogy átgondolják például ezt is.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1613852728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása