HETI VISSZATEKINTŐNK SZOMBATON: Önök mit szólnának hozzá, ha Tatabányán egy féleszű, fényes nappal lövöldözné a járókelőket?

puskas.jpg

Mi történt Magyarországon? Szombaton és vasárnap ezután 1-1 szubjektívan kiválasztott hírt tálalunk Önöknek.

A heti nagy rohanás közben jönnek velünk szembe a hírek, amelyek ugyan nem a mi városunkban történnek, de meglehetősen tanulságosak és akár történhettek volna nálunk is.

Egy férfi légpuskával lövöldözött az emberekre Székesfehérváron, az nem derült ki, miért, de nyilván az abszurditása mellbevágó. Hogy mi történhetett emberünkkel, egyszerűen megőrült, vagy csak valami elszakadt benne, mint az Összeomlás című filmben Michael Douglasnak.

Hogy van egy hétköznapi ember, és egyszer csak annyira elege lesz az őt körülvevő társadalomból, az egész rohanásból, a hatalmas mókuskerékből, hogy elkezd őrjöngeni, ki így, ki úgy. Másképp nem jellemezhetjük azt, aki gyanútlan járókelőkre lövöldözik fényes nappal.

Veszélyes üzem az életünk, ez is megmutatja. Csak képzeljük el, hogy kiáll mondjuk egy sárberki lakótelep ablakába valaki, és légpuskával elkezdi lőni a lentieket, mondjuk a kutyákat, mert  ő úgy gondolja, hogy a rossz érzése miatt a kutyaszar a felelős. Vagy a gyerekek labdáit, mert szerinte hangosan döngenek az aszfalton, vagy a gyerekével ordító felnőtt seggébe lő egyet. Vagy a régi Ifjúmunkás úton a randalírozókat veszi célba egy másik “mesterlövész.” Vagy ha meglát valakit, aki egy fúvóval a kezében megy az utcán, és őt lövi meg, mert biztos ő az, gondolja, aki este kilenckor áll neki a fúrásnak a panelban.

Szóval az emberek egyszer csak “robbanhatnak”, ha a sok sérelem egymásra rakódik, vagy úgy gondolják, ebből már nincs kilépés.

 Fotó: feol.hu

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

Címkék: Hol élünk