Mésztelep: a megrendítő hely, ami évtizedek óta Tatabánya adóssága

Előszedtünk, egy negyedszázaddal ezelőtti dokumentumfilmet.

Mintha Mésztelep nem lenne része a Modern Tatabányának? Ennek a remek adottságú helynek az elfelejtéséről már mi is írtunk sokszor, de ez a 1994-es dokumentumfilm mindennél többet mond a kérdésről, szépen és megrendítően. Pontosan még senki nem mondta el, hogyan történt a filmben is ábrázolt folyamat a rendszerváltás után, mert szerintünk nem lehet mindent az ipar és a cementgyár hanyatlására fogni. Az akkori városvezetésnek pontosan kellett látnia ezt az évekig tartó folyamatot, csak az a kérdés, miért nem avatkoztak közbe, miért hagyták cserben a régi Mésztelepet és az ott élő embereket. Szívesen látnék egy olyan riportfilmet is, amiben elárulják esetleg.

És ha már annak idején cserbenhagyták, miért folytatják azóta is ezt az örökséget. Tudjuk, minden politikusnak kínos erről gondolkodnia, pedig itt mutathatnák meg kvalitásaikat az urak. Igaz, indult egy társadalmi felzárkoztató program, de nem tudjuk, hol tart éppen.

Beszédes az is, hogy az uniós forrásokból nem igazán jutott erre a városrészre semmi, pedig nagyon rá lenne szorulva a támogatásra, még rengeteg beton is lehetne ide önteni. Miért nem alakul például bizottság a városházán, ami csak ezzel a városrésszel foglalkozik?

Nagyon fontos kérdés ez Tatabánya jövője szempontjából, persze egyszerűbb homokba dugni a fejüket.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

Címkék: helyi abszurd