Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Pár száz millióval többe kerül az Árpád gimi felújítása: menni kell még pénzért kuncsorogni a kormányhoz

arpadgimi-latvany02.jpg

Ma rendkívüli közgyűlésen tárgyalták meg, ha minden igaz, városunk vezetői azt az előterjesztést is, ami az Árpád Gimnázium reálgimnázium alakításáról szól ismét, csak most az a lényeg, hogy rájöttek, kellene még lóvé a projekthez, mert kevés maradt.

Szépen megfogalmazva, ahogy az előterjesztésben áll vala: többletforrás biztosítására adta be igényét Tatabánya. Valamint azt mondják, hogy a Modern Városok program Tatabányai tömegközlekedés színvonlalának és hatékonyságának javítása érdekében megvalósuló projektben maradt 200 milla, had költhessük már el az Árpád gimi felújításával kapcsolatos beruházásokra. Lehet, hogy most jöttek rá, hogy fel kellene újítani a Herman iskola egy részét, ha be szeretnék költöztetni oda az Árpádosokat egy időre? Még az is lehet, hogy a múltkori cikkünk miatt? Nagyon büszkék leszünk, ha mi adtuk a fényt a városvezetés lámpájába.

A közbeszerzésben azzal indokolják a plusz lóvét, hogy 2016 óta (ekkor készült a kormányelőterjesztés)  az építőiparban 30 százalékos növekedés következett be, ezért, ha jól értem, minden a kétszeresére nőtt, meg feljebb ment az építőanyag ára, és a munkásoknak is többet kell fizetni, mint két éve.

Igazán nem akarok kötözködni, de nem az ilyeneket szokták eleve belekalkulálni egy valamire való pályázatba, amikor eleve tudni lehet, hogy nem mindjárt a tervezés után rögtön valósul meg? Vagy behívták az első embert, aki szembejött az utcán és ő írta meg a pályázatot?

Az persze dicséretes, hogy maradt 200 milla a tömegközlekedés javítása projekt-zsebben, de ahogy elnézem,  belerakhatták volna még azt a pénzt a buszos projektbe, talán jobban jártunk volna.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6413849874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása