Alsógallán már sikerült! Lehet, arra vár a városvezetés, hogy a tatabányai vasútállomást kalákában csináljuk meg?

polip.jpg

Még a választások előtt elkezdték kifesteni az alsógallai vasútállomás egy részét a Kétfarkúak, szép színessel lefestették a kinti utasvárót, majd elkezdték az aluljárót is mesés tengerré alakítani. Remélem, folytatni fogják, de ha nem, az sem lesz tragédia.  

Valaki azt írta, szégyen, hogy ők csinálják, mondjuk a városvezetés vagy a MÁV helyett. Szerintem nem szégyen: a nyomásgyakorlás szelíd és rafinált eszközét választották a vicces kutyaütők. Mégpedig azért, mert amikor naponta jár arra a tatabányai polgár, folyamatosan az fog az eszébe jutni, hogy valakik végre elkezdték a “felújítást” a város vagy a MÁV helyett, és ez be fog égni az agyába szépen. Nem tudatosan, de erősödni fog a kritikai gondolkodás, amitől a most regnáló hatalom, vagyis mindegyik hatalom retteg.

 hal.jpg

És, ha mondjuk nem folytatják a festést, kérdem én, a környéken lakók nem tudnának beszállni? Nagyjából erről szól a történet. Ezek a fiatalok, mindegy, milyen szándékkal, adtak egy sorvezetőt a tatabányai polgárok kezébe, egy ötletet. Mégpedig, hogy gyerünk, ha valami nem tetszik, tegyél érte valamit. Az lenne a jó, és akkor lenne a hétköznapi ember szavának ereje, ha például összefognának a környékbeliek vagy a barátok, és szerveznének ilyen hasznos demonstrációkat. Nem arra gondolok, hogy akkor Tatabánya népe építse fel az új vasútállomást (bár megnézném a polgármester arcát, ha egyszer ott teremne mind 70 ezer ember, hogy mit kell csinálni, itt vagyunk, csak történjen már valami), hanem a kis dolgokra, padokra, játszóterekre és hasonlókra.

polipcimlap.jpg

És akkor kényelmetlen helyzetbe lehetne hozni a környék önkormányzati képviselőjét, amikor leteszik a számlát elé, hogy tessék, ezt meg ezt megoldottuk, kérjük vissza legalább az anyagköltség árát. Persze nem fizetné ki, de amikor történne ilyen vagy 10 a körzetében, azért csak feszengene a székében, főleg egy lakógyűlésen. Azt gondolom, ezekben az önszerveződő csoportokban lenne az erő, és nem számítanak, ki melyik pártra szavazott, csak a lokális közös érdek. A politikusokat meg jobban számon lehetne kérni, mert mostanra már teljesen elfelejtették, hogy ők vannak értünk és nem fordítva.

 

 Fotók: MKKP-Tatabánya / Facebook

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

Címkék: Hol élünk