Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Aljas indokból elkövetett álhírterjesztés, hogy mindenkinek jár a 2,5 millió, aki lakásfelújításra adja a fejét: Ne dőljön be Tatabányán sem

alhir_hvg_hu.jpg

Hetek óta álhír terjed olyan hiteltelen internetes oldalakon és közösségi média profilokon lakossági energetikai támogatások kapcsán, melyek sem impresszummal, sem kapcsolati információval nem rendelkeznek.

A Magyar Energiahatékonysági Intézet elhatárolódik a tartalomtól és azt javasolja mindenkinek, hogy ellenőrizze az információ forrását, mielőtt tovább terjeszti a hírt.

Hosszabb idő óta újra és újra használják különböző, hiteltelen portálok saját tartalmuk olvasottságának növelése érdekében azt a hírt, mely szerint lakossági korszerűsítési támogatást lehetne igényelni.

A hír alapjaként a Hazai Hatékonyság programcsomagot jelölik meg.

A Magyar Energiahatékonysági Intézet elhatárolódik a hír terjesztőitől, és felhívja a figyelmet arra, hogy ez egy álhír.

A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt saját olvasottságuk és népszerűségük növelése érdekében.

Kérjük, jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait -írja a mehi.hu.

Mutatjuk, például minek ne dőljenek be:

“FIGYELEM! Tavasztól 2,5 milliót kaphatsz otthonod felújítására. Ez NEM pályázat, csak meg kell igényelni. Pontosan így: – ÁFA-visszatérítés, nulla kamatú hitellel és vissza nem térítendő támogatással kombinálva.

“Hazai Hatékonyság 2.0” címmel a lakóépületek korszerűsítését ösztönző javaslatcsomagot mutatott be a MEHI közreműködésével a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ), amely egymással kombinálható intézkedéseket javasol, így egyszerre ösztönzi a széles körű lakossági igénybevételt, a tartós rezsicsökkentést, a gazdaságfehérítésen keresztüli költségvetési pluszbevételeket és a nemzeti energiamegtakarítási vállalások teljesülését.”

 Fotó: hvg.hu

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3713848584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása