Vajon hány tatabányai dob ki az ablakon 150 ezret az idén?

penz-hirzona24-hu.jpg

Vajon hányan felejtenek majd 150 ezer forintot az államnál?

Fontos határidő közeleg: május 22-ig kell nyilatkozni az egyéni nyugdíjpénztári befizetések után járó adó-visszatérítésről. Akik ezt nem teszik meg, eleshetnek ettől a kedvezménytől. Ha a NAV készíti el az adóbevallásunkat, akkor is érdemes ellenőrizni!

A tavaly január elseje és december 31. között beérkező egyéni befizetések után igényelhető adó-visszatérítésről május 22-ig rendelkezhetnek az önkéntes nyugdíjpénztárak tagjai. A visszajáró összegről a megfelelő online és papír alapú beadványon is lehet nyilatkozni. A hibátlanul beküldött adóbevallás elfogadása után, 30 napon belül az eddigi befizetések mellé a nyugdíjpénztári számlára írják jóvá az adókedvezmény összegét, ami akár 150 ezer forint is lehet.

A kérdés egyébként is fontos és aktuális, idén ez még a szokásosnál is jobban igaz, tekintettel arra, hogy a nyugdíjpénztárak tagjai minden eddiginél nagyobb összeget igényelhetnek vissza a tavaly egyénileg befizetett, nyugdíjcélú megtakarításaik után.

(privatbankar)

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

Címkék: közérdekű